Plass og komfort

Vi duver herlig av gårde, over fjell og gjennom daler. Men vi liker oss best i Mitsubishi Pajero, kanskje er det setene som gjør det?

Plass og komfort
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ikke noe galt sagt om Nissan Patrol, for den er langt fra å være ukomfortabel. Snarere tvert i mot. I likhet med Pajero sitter man høyt, plassforholdene er særdeles gode og setene - med unntak av litt dårlig sidestøtte for ryggen - er komfortable. Også kjørestillingen er bra i Patrol, og instrumentene er lettleste som en barnebok.

Det er bare det at Pajero er bedre. For her er setene avfjæret, slik at de fjærer sammen med bilen, de gir bedre støtte enn hva setene i Patrol gjør og kjørestillingen er bedre bak rattet i Pajero.

Dieselmotorens knatring

Også fjæringskomforten over korte ujevnheter er bedre i Pajero enn hva den er i Patrol, selv om begge bilene har problemer med å takle små og skarpe ujevnheter. Over lengre ujevnheter går det imidlertid bedre for dem begge, men fjæringen i setet til Pajeroen gjør at den oppfattes som mer komfortabel enn Patrol.

Dessverre kan ingen av de to testbilene skryte av lavt støynivå, for dieselmotorens knatring følger deg hvor enn du ferdes - og den er mildt sagt irriterende. Mest irriterende, og dermed også mest fremtredende, er knatringen i Nissan Patrol.

Syvsetere

Både Nissan Patrol og Mitsubishi Pajero er registrert som syvsetere. Mest elegant løsning har nok likevel Pajero, hvor de siste to setene er nedfelt i et rom og forsvinner ut av syne når de ikke er i bruk. I Patrol har de også forsøkt å få setene unna, det har de også greid, men løsningen er på langt nær så elegant som i Pajero. I Nissan Patrol må du nemlig slå setene sammen, vippe de opp og feste de med en stropp i taket. Ulempen med Nissan sin løsning er ikke i første rekke estetisk - men at løsningen tar opp endel plass. Plass som er frigjort i Pajero.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå er ikke plass noe problem i noen av de to bilene, begge har nemlig mer enn plass nok.

Testvinner plass og komfort

  • Testvinner plass: Mitsubishi Pajero

  • Testvinner komfort: Mitsubishi Pajero