Plass og komfort

- Det er den største bilen jeg har sett i år, sier herren idet vi skal til å sette oss inn i vår 607. For vår del er det i alle fall en av de absolutt lengste sedanene vi har testet i løpet av året.

Publisert
Plass og komfort
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Nesten fem meter i lengden, sammen med en bredde på 1.835 millimeter, er absolutt akseptable yttermål. Det har også gitt en innvendig plass som absolutt er til å leve med.

Stille natt

Komforten i den franske storbilen er upåklagelig. Dumper og ujevnheter – små som store – blir absorbert umerkelig og etterlatt i røyken etter at 607 har passert, som om de aldri har eksistert. Støy er også et ikke-tema i 607. Det føles som vi sitter i en isolert lydboble. Alt er stille, og med Ave Maria strømmende ut av de ti høyttalerne der vi glir av gårde gjennom nattemørket, blir opplevelsen nærmest utenomkroppslig.

Komfortabelt forsete

Sittekomforten i forsetet er også utmerket. Med luksuspakken som var tilbehør på vår bil, var det elektrisk justering av forsetene, samt minnefunksjon. Forsetene kan justeres i høyden, i lengderetning, vinkelen på sitteputen – og selvsagt ryggvinkelen. Høyden på hodestøtten justeres også elektrisk, men korsryggstøtten må du justere manuelt, ved hjelp av en hendel. Sidestøtten til lårene er fin, men sidestøtten til ryggen kunne med fordel vært bedre. Seteryggen vil også være for bred for mange.

Blinkende

Alle instrumentene er oversiktlige og er plassert innenfor rekkevidde for føreren. Bryteren til varmesetet sitter på kanten av setet, som fungerer helt fint, med unntak av at det er håpløst å se hvorvidt den er på mens du kjører. Displayet på midtkonsollen med informasjon som klokke, radio og temperatur, kan virke noe rotete – det er mye informasjon på en gang på skjermen, som gir mye visuelt støy når du bare har noen millisekunder til å finne den informasjonen du søker. Et annet irriterende aspekt er temperaturangivelsen, som blinker når tempen ute faller til under 1°C. Kanskje er tallet akkurat borte når du kikker ned, slik at du må se mer og lengre for å finne informasjonen.

Eldorado

Baksetet er et eldorado av plass. Bredden på setet er god nok til at tre relativt voksne mennesker kan plassere baken sin der samtidig. Lengden på sitteputen er også svært imponerende, slik at turen blir komfortabel selv for voksne. Det er tydelig at baksetepassasjerene er prioritert på alle områder: Det er tre 3-punktsbelter og tre hodestøtter i baksetet, og ikke minst får baksetepassasjerene nye godt av den luksus som varmeseter gir.

Midtplassen bak kan faktisk sies å være komfortabel – sitteputen er myk og behagelig, og ryggstøtten er relativt god, riktignok med manglende sidestøtte.

For lange ting

I midten er det et nedfellbart midtarmlene, som åpenbarer to koppeholdere når du slår det ned. Bakenfor midtarmlenet er det ytterligere en klaff som kan felles ned, og som åpner inn til bagasjerommet. En smart løsning for å kunne frakte lange ting, som for eksempel ski – uten å ta bort for mye av sittekapasiteten i baksetet.

Enormt bagasjerom

Bagasjerommet er enormt, med en lastekapasitet på 601 liter med baksetet i bruk. 607 har innvendige lukehengsler i bagasjerommet, men disse er kapslet inn slik at de ikke er en fare for bagasjen. Det er to mindre oppbevaringsrom på sidene av bagasjerommet, hvor du kan legge mindre ting. Et nett som deler av bagasjerommet hindrer bagasjen fra å skli over det hele.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer