Plass og komfort

Vi er badet i luksus. Skinn og treverk omgir oss, og fra midtkonsollen strømmer temperert luft fra klimaanlegget mens vi lar kroppen slappe av i forsetene.

Plass og komfort
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Du sitter godt i Lexus RX300. Setene gir perfekt støtte til både lår, rygg og korsrygg. Samtidig har du god oversikt, og kjørestillingen er intet mindre enn ideell.

Høydejustering

Ikke bare er setene komfortable, men utallige innstillingsmuligheter gjør det også enkelt å finne en kjørestilling som passer deg og din kroppsbygning. Enda bedre kunne det ha blitt dersom også rattet hadde vært justerbart. For selv om det kan justeres i høyden, er det en svakhet at Lexus ikke har innebygget lengdejustering av rattet.

Karakterløst?

Svakheter er det også når det gjelder betjeningen av radio og kjørecomputer. For enkelte operasjoner krever vel mye knappetrykking, og logisk er det heller ikke når noen knapper er montert på midtkonsollen og andre på den trykkfølsomme skjermen. Heller ikke knappene på midtkonsollen falt helt i smak, de var rett og slett for små - og ga et inntrykk som ikke er bilens karakter verdig.

Rommelig

Plass og komfort

Dette er likevel detaljer. For det er ikke tvil om at Lexus RX300 er både luksuriøs, komfortabel og rommelig. For enten man befinner seg bak rattet, eller på passasjerplass i RX300 har man god plass. Og bakseteplassen er veldig bra. Derfor er det litt synd at sitteputen på baksetet er montert i laveste laget, og at støtten til lårene lider under dette.

2.000 kilo

Bagasjeplassen i Lexus RX300 burde være tilstrekkelig for de langt fleste, og skulle det knipe kan baksetene legges ned hver for seg eller du kan legge ned begge. Smart er det at sitteputen senker seg når du legger ned baksetet, slik at bagasjeromsgulvet blir flatt.

Muligheten til å trekke tilhengere med en totalvekt på 2.000 kilo burde dessuten holde for de fleste.