Plass og komfort

BMW 520 d er en utpreget komfortabel bil. Du sitter svært godt og du har alle fasiliteter du trenger. I tillegg har du et hav av plass, så lenge du befinner deg i et av forsetene.

Plass og komfort
[Ugjyldig objekt (NAV)]

BMW 5 serie er like lang som Audi A6, men kan ikke vise til like god plass i bagasjerommet. I forsetene er det derimot rommelig og det skal godt gjøres ikke å finne en god kjøreposisjon.

Skjev prioritering

Foran i BMW’en kan setet justeres så langt tilbake at jeg nesten ikke rekker pedalene. Heldigvis kan også rattet justeres fire veier, men rattet kommer allikevel ikke langt nok ut. Jeg oppnår kun en mellomløsning hvor det blir litt for mye strekk på armene og litt for trangt for bena. Støtten for lår og korsrygg er god, og selv om du mangler justering av korsryggstøtte greier det seg med det som er.

I baksetet er det grei plass til tre voksne, men de som sitter foran kan virkelig begrense plassen til baksetepassasjerene. Det blir ikke nok plass til bena og de som sitter foran må komprimeres litt for at det skal bli behagelig bak. Vi noterer pluss for tre hodestøtter bak og tre trepunktsbelter.

Innlastingen i bagasjerommet går greit og innlastingshøyden er lav. Volumet er ikke på langt nær best i klassen, men bør allikevel klare seg for normale familieforhold. Bagasjerommet er praktisk og det er enkelt og utnytte plassen. I tillegg er det to gummistrikker på gulvet som du kan feste småting med og det er kroker i hvert hjørne for festing av større last. I taket er det to høytalere som begrenser takhøyden en del. Vi ville helst hatt de et annet sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er med andre ord store muligheter for gode plassforhold ved hjelp av god prioritering. Det er derimot opp til de som sitter foran å sørge for at det blir levelig bak i bilen.

Fraværende støy

Det eneste som er sjenerende i 520 d er dieselknatringen. Den buldrer litt under panseret og vi kunne godt ønske oss å slippe unna mer av denne lyden. Etter hvert som du kommer opp i fart blir det bedre, og da er det veldig lite diesellyd som plager øregangene. Det er også lite med lyder generelt fra en 520 d. Lydisoleringen er glimrende og dette gjør det svært behagelig kjøre langt.

God fjæringskomfort

520 d imponerer både over store og små ujevnheter. Slag og bråe bevegelser som fort kan forplante seg inn i kroppen, glimrer med sitt fravær. Vi må si bilen er komfortabel på alle typer underlag og det er ikke ofte at dette er konklusjonen etter vurdering av fjæringskomforten.

Hvordan står BMW 520 i forhold til konkurrentene?

Les videre om konklusjon og konkurrenter på denne lenken.