Plass og komfort

En flørt med kravstore kjernefamilier forplikter. Nissan har gjort sitt ytterste for å ikke svikte forventningene. Og har i det store og hele lyktes.

Plass og komfort
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Rommelig, praktisk og fleksibel. Dette er hva vi forventer av en fleksibil.

God plass

La oss ta det første først: Ja, Almera Tino er en rommelig bil. Takhøyden er god nok for selv den lengste av de langvokste. Mer overraskende er det at også benplassen er tilfredstillende. Bilen kan frakte fire voksne personer, uten at verken fører eller baksetepassasjerer løper noen akutt fare for blodpropp.

Militant sittestilling

Forsetene kan reguleres i lengderetningen og du kan i tillegg justere vinkelen på sitteputene. Også to av baksetene er justerbare i lengderetningen. Rattet er dessuten justerbart i høyderetningen. Etter at de nødvendige finjusteringer er gjort, finner du deg derfor fort til rette. Du sitter imidlertid høyere og mer oppreist enn du gjør i en personbil, til tross for at Nissan sier noen annet.

Vi noterer også et pluss for tre hodestøtter samt tre trepunktsbelter i baksetet, elektriske vindusheiser både foran og bak, oversiktelig instrumentering og lett tilgjengelige brytere. Radioen kan dessuten betjenes fra rattet.

Smarte detaljer

En fleksibil byr ofte på en rekke smarte løsninger og detaljer. I Almera Tino finner du slike hvor du enn snur eller venner deg.

Foran er det støpt inn tre flaskeholdere, to i midtkonsollen og en helt til venstre på dashbordet. Bilen har også en rekke smarte stuverom: I sidedørene foran finner du nettinglommer til oppbevaring av aviser eller lignende. Under begge forsetene er det montert inn en skuff. Videre kan du oppbevare brillene dine i et egnet rom over bakspeilet. Under gulvet bak skuler det seg to kasser. Disse er utstyrt med håndtak, slik at de enkelt kan løftes ut av bilen og fungere som en piknikkurv.

Ryggen til forsetene er utstyrt med oppslagbare bord med koppholder. Du kan også slå ned det midtre baksete slik at det åpenbarer seg et praktisk bord.

En annen detalj vi tillater oss å applaudere, er vindusviskerne foran. Høyre visker er leddet, slik at de dekker en svært stor del av den voksne frontruten.

Plass og komfort

Bagasjerom med kapasitet

Stolene i Almera Tino kan arrangeres i hele 24 forskjellige konfigurasjoner. Du kan også ta ut baksetene. Med baksetene liggende igjen i garasjen har du hele 1.950 liter bagasjerom til disposisjon. Såpass bør du imidlertid forvente i en fleksibil. Konkurrenten PT Cruiser kan nemlig skilte med hele 2.867 liter, mens Citroën Xsara Picasso rommer 2.128 liter i bagasjerommet.

Myk gange

På slitende landeveger vil du også sette pris på den harmoniske fjæringen. Til å være en bil i fleksi-klassen beveger nemlig Almera Tino imponerende mykt. Bilen gir dessuten et kompakt inntrykk, og du hører heller ikke mye til ujevnhetene i vegen.

Klassens sikreste

Skal man flørte med familiære verdier, bør man flagge sikkerheten høyt. Det gjør Nissan. Almera Tino er utstyrt med kollisjonsputer for både fører og passasjer, samt sidekollisjonsputer for hode og bryst. I sidedørene sitter sidekollisjonsbjelker. Almera Tino er også utstyrt med aktive hodestøtter foran.

Ifølge en fersk kollisjonstest utført av Euro-NCAP er Nissan Almera Tino den sikreste bilen i fleksibil-klassen. Bilen kom best ut av både side- og frontkollisjonstesten. Mer om den siste kollisjonstesten fra Euro-NCAP finner du her.

Men fullkommen er den ei

Er det så intet å sette fingeren på? Jo, det er det. Blant annet lot vi oss irritere av de to brede stolpene bak. Estetisk sett er de vakre å hvile øynene på, men under en ryggemanøver er utsyn viktigere enn design. Vi ønsker oss også en litt bredere vinduskarm. Denne er for smal og for spiss til at armen finner seg til rette.

Flaske-/koppholderne har heller ingen kustus på gjenstandene de skal sørge for å holde på plass. Undertegnede fikk en korket flaske mineralvann i fanget etter en relativt beskjeden venstresving. Greit nok. Med hadde det vært snakk om skåldhet kaffe ville nok artikulasjonen vært en annen.

På ønskelisten skriver vi også ratt som er justerbart i lengeretningen samt korsryggstøtte.