Plass og komfort

Du bør være mer opptatt av syv seter framfor lastekapasitet hvis du velger Stream, seteløsningen tar opp mye plass.

Plass og komfort
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hvis du ikke plager den i utgangspunktet stillegående (eller godt dempede) motoren alt for mye, vil ferden oppleves som behagelig i Honda Stream. Lite motorlyd og vindstøy slipper inn, og det eneste som kan irritere er lyden fra dekkene.

Fleksibel komfort

Uten en alt for lang treningsperiode bør det være mulig å veksle mellom setekombinasjonene i Honda Stream. I daglig drift vil nok den bakre seterekken være felt ned i bagasjeromsgulvet.

Bagasjerommet vil da kunne dekkes for innsyn med et bagasjeromtrekk. Honda har funnet en god løsning for oppbevaring av dette trekket når alle setene er i bruk, i det hele tatt virker de fleste løsningene gjennomtenkt.

Det er ikke mye plass igjen til bagasje hvis alle setene er i bruk. Totalvekten begrenser også hvor mye bagasje hver enkelt kan ha med seg. Hver passasjer kan totalt veie 90 kilo med bagasje, og da bør sjåføren veie vognkortets 75 kilo – og ikke ha med seg annet en bussjåførlua.

Ikke helt fleksibel

Plass og komfort

Litt av poenget med flerbruksbil er at de skal brukes til forskjellige ting. Honda Stream svikter på bruksområdet flyttebil. Setene tar alt for mye plass, de kan ikke fjernes slik som i mange av konkurrentenes flerbruksbiler. Resultatet er et høyt lastegulv i ”flyttebil-modus”, og ikke særlig mer plass enn i en stasjonsvogn av samme lengde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dessuten er det vanskelig å laste inn store gjenstander på grunn av alle ujevnhetene de nedfelte setene skaper i bagasjerommet.

Seksseter

Den midtre sitteplassen i baksetet er kun utstyrt med hoftebelte. Da gjenstår det seks sitteplasser godt nok sikret til å frakte passasjerer i.

Sittekomforten synker jo lengre fra frontruten du sitter. Forsetene gir god støtte, og som alle setene i Stream er de relativt faste. Midterste plass i baksetet er ubrukelig, men bakre rad fungerer godt – dog er fotbrønnen så grunn at setene passer best for barn. På grunn av sidevinduets utforming er det også begrenset utsikt fra disse setene.

Velfungerende

Plass og komfort

Betjeningshendler og instrumenter er enkelt lagt opp, og fungerer godt i Stream. Særlig liker vi den enkle layouten klimaanlegget har fått.

Radio/cd-spilleren fra Grundig som følger med bilen er imidlertid ubrukelig i dagslys, og ikke umiddelbart intuitiv å bruke.

Det begynner å bli mange biler i kompaktklassen som brukes som plattform for flerbruksbiler. De viktigste konkurrentene kan du lese om her.