Plass og komfort

Komfortorientert og rommelig. Livet bak Audi A6 sitt skinntrukne ratt er slett ikke galt.

Plass og komfort
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det handler om komfort bak rattet i Audi A6 2.5 TDi Multitronic. Komfort i betydningen av eksklusive materialer, et oversiktlig dashbord, gode seter, et lavt støynivå og rikelig med plass.

Komfortabelt

Komforten begynner med en riktig kjørestilling. Den er lett å finne i Audi A6 2.5 TDi Multitronic. Ikke bare er setet justerbart i høyden og i lengden, rattet er det samme – hvilket gir deg muligheten til å finne en komfortabel stilling uten at du trenger å finne deg i for mange kompromisser.

Overlesset midtkonsoll

Bak rattet vil du dessuten like de oversiktlige instrumentene. Vi er likevel av den oppfatnig at mangfoldet av knapper på midtkonsollen er litt i meste laget. Det blir litt uoversiktlig. Derfor var vi godt fornøyd med multifunksjonsrattet som satt i vår bil. Riktignok koster det 5.050 kroner ekstra, men det gir deg foruten muligheten til å gire fra rattet når girkassen er i manuelt modus, også muligheten til å styre bilens lydanlegg. Sikkerhetsmessig er det et definitivt pluss.

Justerbar korsryggstøtte

Vår testbil var utstyrt med standardsetene. Sammenliknet med Audi sine sportsseter er lårstøtten dårligere, men likevel bra nok for ordinær kjøring. Ryggen har det dessuten godt, men vi savnet muligheten til selv å kunne justere korsryggstøtten.

Også baksetene er komfortable. God støtte under lårene er et absolutt pluss, likeså er helningen på ryggen behagelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjøremaskin

Plass og komfort

Komfortable seter, lavt støynivå – med unntak av sjenerende motorlyd på tomgang – og et komfortorientert understell gjør Audi A6 2.5 TDi Multitronic til en kjøremaskin av rang. I byen er også komforten på topp, understellet sluker små og skarpe ujevnheter uten at det går nevneverdig ut over komforten.

God plass

Heller ikke plassen kan man klage på. Benplassen foran og bak er utmerket, kupebredden god og takhøyden mer enn tilstrekkelig selv om lange personer nok vil klage litt over takhøyden i baksetet.

Lett å utnytte

Bagasjeplassen er dessuten god. Rommet er dypt og lett å utnytte. Med lav innlastningshøyde og bred åpning er inn og utlastning dessuten enkelt.

En Audi A6 2.5 TDi er likevel bare et av mange alternativer i storbilsklassen. Hvem de andre er kan du lese mer om her.