Plass og komfort

Volvo V70 mangler ikke mye når det gjelder komfort. Der er det aller meste på plass.

Plass og komfort
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Volvo V70 er en stor bil som rommer det meste. Til og med i baksetet er det plass til de tre som har lov å sitte der.

Fantastiske forseter

Det ene forsetet har elektrisk justering, mens begge har varme. Ryggvinkel oghøyde i forkant og bakkant av sitteputen justeres med knapper på siden av setet. Korsryggstøtten justeres med et hjul på høyresiden av seteryggen. Elektriske seter samt skinn er ekstrautstyr som koster totalt 25.800 kroner, men da får du også innfellbare speil med minne. Forsetene på Volvo V70 er i en klasse for seg. Maken til deilig seter skal du lete lenge etter. De er store og brede, og til å med hodestøttene er herlige å hvile hodet på. Sidestøtten kunne vært bedre, men bilen innbyr ikke akkurat til rå svingkjøring heller. Totalt kan vi si at V70 er utstyrt med noe av det beste som finnes av seter.

Ratt og styring

Rattet har justering både i høyde og lengde, å det er tykt og holde i. Du får godt tak i rattet, men det er tungt å vri rundt når bilen står stille. Det kunne med fordel vært litt lettere når bilen er i ro og med en progressiv funksjon, slik at det blir tyngre når bilen kommer opp i fart. Dette gjør at bilen blir mindre nervøs og føles mer retningsstabil

Det er både elektriske vinduer og speil, og flere koppholdere. Koppholderne mellom forsetene er faktisk ekstrautstyr og koster 600 kroner ekstra. Det kan da ikke være nødvendig? Klimaanlegget er elektronisk og du har individuell innstilling av temperatur på høyre og venstre side. Dette justerer du med små hjul på den godt oversiktlige midtkonsollen. Midtkonsollen i Volvo V70 er ellers noe av det mest oversiktlige som finnes. Her er alle knapper sirlig sortert og plassert i den skjønneste orden.

Praktisk telefon

Konstantfartsholder, telefon og stereo styrer du med knapper på rattet. Den integrerte telefonen er ekstrautstyr og koster 11.700 kroner, men den fungerer utmerket og er godt alternativ til mer obskure installasjoner med ledninger som henger og slenger rundt omkring. I Volvoen har du høyttaler til mobiltelefon i hodestøtten og mikrofon i dashbordet. Svært praktisk for de som skravler mye i telefon mens de kjører.

Trivelig bak

Plass og komfort

Baksetet er stort, men det bød på litt problemer å plassere mine 196 centimeter i baksetet når førersetet også er innstilt etter meg. Vi må inngå et par kompromisser, men da blir det riktig levelig også. Takhøyden er god og det er ikke noe problem å sitte med korsryggen godt inntil seteryggen og allikevel ha god plass til hodet. Det er plass til tre stykker i baksetet og det er hodestøtter og trepunktsbelter til alle.

Lite støy

Støynivået i V70 T5 er svært behagelig, men presser du motoren hardt er det ikke fritt for at det passerer en god del brumming inn i kupeén. Dessverre er det også slik at motorlyden i V70 T5 er ikke noen nytelse for ørene. Andre støykilder som vind og dekkstøy er ganske behagelig. Vindstøy er du forholdsvis godt skjermet for, men dekkene lydgjengivelse varierer sterkt med underlaget. Er det jevn og fin asfalt støyer det lite, men blir kvaliteten dårlig kommer det lyd i mengder.

Rommelig

Bagasjerommet i V70 er stort, men ikke størst i klassen. Det rommer 485 liter med seteryggen oppe og legger du baksetetryggen ned får du hele 2.022 liter til rådighet. Bagasjeromsgulvet blir da helt flatt og du har også festekroker til å surre fast bagasjen med. I tillegg er det mulighet for å legge ned bakseteryggen i forholdet 60/40. Det er også et strømuttak rett innefor bakluken. Sett fra siden er bagasjeromsluken på Volvo er helt vertikal og dette gjør lasterommet svært brukervennlig. Det er for eksempel enkelt å få plass til et kjøleskap eller andre plasskrevende gjenstander. En annen praktisk detalj er at den bakerste lemmen i bagajerommet kan vippes opp. Da åpenbarer det seg en vegg med både netting og kroker. Veldig kjekt de gangene du står med handleposer fulle av småting. Du slipper da at dette triller rundt på gulvet til stor irritasjon for passasjerene.

Hvordan står Volvo V70 T5 i forhold til konkurrentene?

Les videre om konklusjon og konkurrenter på denne lenken.