Plass og komfort

Best har du det bak rattet i Alfa Romeo 147. Da har du godt med plass – samtidig som du kjører noe av det morsomste i klassen. Men glem guttetur til hytta.

Plass og komfort
[Ugjyldig objekt (NAV)]

En bil skal oppfylle mange behov, men det viktigste er transport. Dessverre er ikke det Alfa Romeo 147 sin sterkeste side – i allefall ikke dersom dere er flere.

Lite bagasjerom

Og det er bagasjerommet som er problemet. Det er for lite til å fylles opp med bagasje for fire. Noe som er synd. For i baksetet på Alfa Romeo 147 har du nemlig godt med plass – spesielt dersom du vurderer ut fra biltypen. Også takhøyden er tilstrekkelig. Positivt er det også at setene flytter seg fremover for å lette inn- og utstigning.

Virkelig godt har du det imidlertid på første rad. Ikke bare fordi plassen er generøs, men også fordi setene byr på svært hyggelig sittekomfort.

Gode seter

Støtten er nemlig god, både under lårene, sideveis og til ryggen, Justerbar korsryggstøtte gjør også kjøreturen behagelig. Når rattet i tillegg kan justeres i høyde og lengde er ikke opplevelsen av å kjøre italiensk bil slik den engang var. Nå stemmer nemlig avstanden til ratt og pedaler, og du kan sitte avslappet.

Oversiklige instrumenter

Instrumentene er i tillegg oversiktlige, og alle betjeningsorganer er plassert slik at du når dem uten å måtte strekke deg. Et stort pluss er også kvalitetsfølelsen som interiøret i Alfa 147 gir. Her er plasten gedigen og finishen bra.

Lavt støynivå

Plass og komfort

Verre blir det heller ikke av en tur langs veien. Støynivået er overraskende lavt. Heller ikke på grov og slitt asfalt er støy noe problem. Understellet, som for øvrig er hentet fra storebror Alfa Romeo 156, er i tillegg mykt og komfortabelt. Store, så vel som små, ujevnheter absorberes uten at komforten blir skadelidende.

Dårlig vei – nei takk

Imponert er vi imidlertid ikke over bakkeklaringen på lille Alfa 147. Med store hjul skulle man tro at frigangen var høy nok til at bilen også kunne takle dårlig vei. Tro om igjen. Alfa Romeo 147 subber for et godt ord, og selv fartsdumper er et problem. Det er for svakt.

Trass i god komfort og en oppsiktsvekkende design er ikke Alfa Romeo 147 alene på markedet – og billig er den heller ikke. Bli med å ta en titt på konkurrentene.