Plass og komfort

Vi innledet med å hevde at nye Polo er en verdig konkurrent for Volkswagen Golf. Og på komfortsiden er det mest tydelig.

Plass og komfort
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fra å være en ren småbil har Volkswagen flyttet Polo oppover i divisjonene. Plassmessig er den nemlig på full fart inn i familiedivisjonen, og finishmessig er den der allerede.

Plass for fire

Fire voksne vil ikke ha problemer med å finne seg til rette i Volkswagen Polo, i allefall ikke plassmessig. Både foran og bak er nemlig takhøyden god, og benplassen tilstrekkelig. Foran er du dessuten plassert i sportsseter, som er standard på utstyrsnivå Trendline. Det betyr god støtte, både til rygg og til lår. At korsryggstøtten ikke lar seg regulere er en ulempe, men korsryggen lider likevel ingen akutt nød. Også i baksetet sitter man godt. Riktignok er både sidestøtten og støtten under lårene begrenset, men i sin klasse er baksetene i Polo oppe å slåss med de beste.

Som en Audi A8

Plass og komfort

Men hva finish gjelder er den ikke blant de beste. Den er den beste. Behagelige flater, og brytere med en distinkt følelse av kvalitet er hva man finner. Å trykke på en knapp i Audi sin luksusbil A8 og i Volkswagen Polo gir samme følelse. Når også plasseringen av knappene er forbilledlig og instrumentene lettleste er alt lagt til rette for at førerplassen i Polo er en ergonomisk fest.

Og det bygges også opp av et ratt som kan justeres i dybde så vel som i høyden. Sammen med et forsete som ikke bare kan justeres i lengden men også i høyden danner dette grunnlaget for en førerplass som er lett å tilpasse de fleste mennesker og som fungerer perfekt.

En hyggelig ramme

Plassen, forsetene og ikke minst finishen er alle med på å danne en hyggelig ramme rundt det å sette seg inn bak rattet i Volkswagen Polo. Et behagelig understell, som sluker både korte og lange ujevnheter, og god støydemping er dessuten med på å gjøre kjøreturen i Polo til en komfortabel opplevelse.

Polo bedre enn Golf?

Dermed er vår oppriktige påstand at den nye Polo har trengt seg inn på Volkswagen Golf sine jaktmarker. For ikke bare begynner Golf å bli en gammel bil, den er også dyrere enn Polo og med den nye Polo sine kvaliteter ville vi vurdert den opp mot Golf. I allefall dersom du kan klare deg med litt mindre plass. For dagens Polo er en bedre bil en dagens Golf.

Konklusjonen og mer om konkurrenter finner du her.