Plass og komfort

Jaguar X-type preges av høy kvalitetsfølelse, masse skinn og trange bakseter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Plass og komfort
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Den som ikke opplever X-Type-interiøret som eksklusivt og elegant, er svært godt vant. Vi falt i hvert fall umiddelbart for kupeen, som etter vårt syn kjennetegnes ved vakre linjer, eksklusive materialer og et generelt ulastelig design.

Flott interiør

Det første som møter deg etter at du har tatt plass i førersetet, er det skinntrukkede og fireekede rattet. Vi hadde også innslag av tre på øvre og nedre del av rattet (4.200 kroner). Interiøret gir et gedigent inntrykk og det er etter vår mening en av de største fordelene til X-Type. Skinnsetene, dashbordet, instrumenter og midtkonsoll er svært behagelig å hvile øynene på.

Instrumentene er verken jålete eller simple, men etter vårt syn den perfekte mellomting. Samtlige målere er lettleste og en liten Jaguar-logo i turtelleren er alt som skal til for at eksklusiviteten ivaretas.

Den er også godt utstyrt. Skinnseter, alarm og startsperre, multifunksjonsratt, lønnetre i dashbord og dører, automatisk klimaanlegg, elektriske vinduer foran og bak, oppvarmet frontrute og 16 tommers aluminiumsfelger er bare en liten del av standardutstyret.

Komfortable forseter

image: Plass og komfort

Hovedinntrykket av kupeen er svært positivt. La oss for eksempel ta en titt på forsetene. Ikke bare er de vakre og skinntrukkede, de er i tillegg svært komfortable. Sidestøtten er god nok for sportslig kjøring og både takhøyde og skulderbredde er god nok til at storbil-følelsen kommer snikende.

Trangt i baksetet

Storbil-følelsen fordufter imidlertid raskt når baksetene tas i nærmere øyesyn. For her er det trangt. Vi slet med å få plass til både føtter og knær, noe som i seg selv forhindrer at en baksete-tur kan bli en nytelse. I tillegg er takhøyden i snaueste laget. Derimot har barn og kortvokste det imidlertid godt. Alle tre plassene er utrustet med hodestøtter og trepunktsbelter og baksetepassasjerene har et deilig midtarmlene med integrerte koppholdere til disposisjon.

Dette ble også et positivt kapittel. Er det dermed bare å starte sparingen? Du bør aller først ta en grundig titt på konkurrentene. I denne prisklassen er det mange som slåss om kronene, og mange av dem er svært gode også. Mer om tøff konkurranse finner du på denne lenken.