Plass og komfort

Nedfellbart baksete er vanlig i denne klassen. En så glup løsning som Honda Jazz har er det ingen andre som skilte med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Plass og komfort
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Når det gjelder interiøret har ingeniørene hos Honda overgått seg selv. Det er baksetet i første omgang som er fleksibelt og praktisk, men som Honda Civic, har også Jazz veldig god plass i baksetet. Fire stykker av undertegnede på 196 centimeter i sokke-lesten går greit inn i Honda Jazz.

Intelligent løsning

Her har noen virkelig brukt hodet. Ofte når du skal legge ned seterygger må du først rive opp sitteputen og slite av tre hodestøtter som sitter kjempehardt. I Jazz er det en liten spak på toppen av setet foran som gjør at du fra baksetet kan skyve det frem. Da kan du legge seteryggen bak ned, mens sitte puten forsvinner helt ned på gulvet av seg selv. Når seteryggen er lagt ned kan skyve forsetet tilbake over hodestøtten. Du har nå et gedigent bagasjerom med helt flatt gulv.

Enda en funksjon

Når du løfter seteryggen opp igjen finner du ut at sitteputen følger med. Dette gjør at du kan få et ekstra lavt lasteområde rett bak forsetene. Sitteputen faller lett på plass når du vipper ut bena igjen.

Enkel førerplass

Det finnes ingen overflod i Jazz, men det viktigste er på plass. Elektriske speil med varme, manuelt klimaanlegg, radio/CD-spiller, fjernstyrt sentrallås og elektriske vindusheiser er standard. Setene har den enkleste form for innstillinger og rattet mangler justering i lengden. Setene er harde, men gir god støtte i de fleste situasjoner.

Middels komfort

Her ser du hvordan hodestøtten passer inn under forsetet.
Her ser du hvordan hodestøtten passer inn under forsetet. Vis mer

Fjæringen er hard og stump. Små ujevnheter takles på en kontant og lite elegant måte. Det slår og rister og du gjør deg selv en tjeneste ved å ta det litt rolig over byens mange humper og hindringer. Selv på landeveis kjøring merker du at den er hard i fjæringen.

Også på støysiden er det litt og utsette på Jazz. Små motorer må presses litt og på høyt turtall hører du tydelig at den jobber. Vanlig landeveis hastighet kommer også dekk støyen.

Jazz plasserer seg midt i småbilklasen og hvordan den klarer seg mot konkurrentene finner du
ved å klikke her.