Plass og komfort

Begrenset med plass, men med praktiske løsninger som gjør hverdagen enklere.


Begge forsetene har en praktisk skuff under, og savnet av hanskerom er ikke påtrengende. Koppholdere er på plass, og selv om de er på grensen til symbolske er det også funnet plass til dørlommer på den smale bilen.

Minimumskomfort

Med elektriske vinduer foran og varme i setene er det kun fjernbetjent sentrallås som mangler for at vi kan krysse av for akseptabel minimumskomfort. Vi savner også radio/CD, klimaanlegg og elektrisk justerbare speil på standardutstyrslisten, men de to førstnevnte kan man krysse av for på ekstrautstyrslisten.

Klønete i bruk

Bakluken kan kun åpnes med nøkkel eller hendel ved førersetet, og det oppleves ofte litt tungvint. En annen klønete detalj har med nedfellingen av bakseteryggen å gjøre. For det første må hodestøtten av, i tillegg må låsen for sikkerhetsbeltet tres mellom sitteputen og ryggen når setet felles opp igjen.

En annen klønete detalj er utformingen av forsetene. Ryggen er så svai at skuldrene ikke får kontakt med øvre del av setet, og særlig på langtur gir det en slitsom sittestilling. Førersetet er heller ikke optimalt for lange personer, lårene kommer i konflikt med rattet og vinkelen på foten blir veldig skarp. Det er ikke mulig å justere rattet i høyden.

Det er faktisk litt bedre for lange personer i baksetet, og her hjelper det godt med den ekstra takhøyden.

Bybil

I marsjfart på motorveien er det mange støykilder i Atos. Motoren lager en del støy, og vindstøyen er plagsom både fra området rundt speilene og bakfra fra området rundt bakvinduet. Vindstøy bakfra er ikke alt for vanlig, vi har ikke opplevd dette tidligere på andre biler.


I byen er ikke støynivået noe problem. Motoren høres under hard akselerasjon, men ikke mer enn i andre småbiler.

Plass til fire

Atos er en fireseter, og både i forsetene og baksetet sitter passasjerene skulder ved skulder. 377 kilo nyttelast setter klare begrensinger for hvor mye bagasje du kan ta med deg med alle setene i bruk, men bagasjeplassen er faktisk overraskende bra, og med to personer i bilen og bakseteryggen nedfelt sørger høyden for at du kan ha med deg ganske store gjenstander.

Les mer om konklusjon og konkurrenter