Plass og komfort

A6 Avant kjennetegnes ved enorm bakseteplass, et stort bagasjerom, høy kvalitetsfølelse og ditto komfort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Plass og komfort


Dashbord, instrumenter og forseter er de samme som i sedanutgaven, som tidligere har fått grundig omtale. Vi hopper derfor rett på baksetene, som kjennetegnes ved enorm plass for både føtter og knær. Takhøyden er god også i sedanen, men i stasjonsvognen er den enda bedre, noe som betyr at selv svært høye personer slipper å bøye hodet.

Godsaker også i baksetene

Baksetepassasjerene har ikke bare god plass. I tillegg nyter de - i likhet med de foran - en luksuriøs tilværelse. Audi har blant annet plassert fire luftdyser i bakkant av midtkonsoll og B-stolper og separate leselys er på plass. Baksetepassasjerene kan i tillegg glede seg over et nedfellbart midtarmlene, som inneholder to integrerte koppholdere.

565 liter

image: Plass og komfort


Også lasterommet er blant de største man finner. Dette skal i teorien romme 565 liter, noe som betyr plass til både barnevogn og kofferter. Bakruten skrår riktignok ganske kraftig, slik at takhøyden blir begrenset i de bakre delene av lasterommet. Likevel vil de fleste oppleve A6-rommet som svært generøst.

I likhet med A4 Avant, kan også A6 skilte med et tredelt lasteromsgulv. Dette kan blant annet brukes til å dele lasterommet i to. Under gulvet finner vi et stort plasttrau som egner seg ypperlig for møkkete parkdresser, våte gummistøvler og lignende.

Grei inn- og utlasting

image: Plass og komfort


Audi har klokelig nok sørget for en tilnærmet flat innlasting. Den lave kanten er beskyttet av rustfritt stål og medvirker til enkel inn- og utlasting av tunge gjenstander. Det skal imidlertid nevnes at det rustfrie beslaget ved enkelte lysforhold reflekteres i bakruten. Dette problemet kan lett elimineres ved å ta i bruk lasteromsskjuleren.

Brede, innvendig lukkehåndtak er selvsagt på plass, i likhet med to lamper, 12-volt-uttak - og - ikke minst, to smarte bæreposekroker. Om ønskelig kan bilen også leveres med egne stag, nett og rullebånd som kan skyves frem og tilbake i et skinnesystem (ekstrautstyr). Vi lot oss imidlertid ikke imponere over dette systemet. Ideen er god, men løsningene er etter vårt syn ikke smidige nok i daglig bruk.

Ved behov for ekstra plass kan den asymmetrisk delte bakseteryggen legges ned, noe som går svært raskt. Det er ikke nødvendig å vippe frem sitteputene, seteryggen legges rett og slett oppå disse. Gulvet blir riktignok ikke helt flatt, men lastekapasiteten blir til gjengjeld enorm.

Bra utstyrsnivå

image: Plass og komfort


A6 Avant kan i likhet med sedanen skilte med et lekkert, moderne og brukervennlig interiør. Også utstyrsnivået er bra. Standardutstyret omfatter blant annet et rattbetjent stereoanlegg med ti høyttalere og glassintegrert radioantenne. Det elektronisk styrte klimaanlegget har to soner og kjørecomputeren to serier. Fartsholder, regnsensor og aluminiumsfelger følger også med på kjøpet, i likhet med hele åtte kollisjonsputer, aktive hodestøtter og beltestrammere i forsetene. Det kanskje mest oppsiktsvekkende standardutstyret er det såkalte MMI (Multi Media Interface). MMI består av en stor skjerm og en rekke knapper i midtkonsollen. Via MMI kan man styre en lang rekke funksjoner, noe som går overraskende raskt å venne seg til.

Enorm bakseteplass, høy komfort og mye utstyr. La oss se på hva konkurrentene har å by på.