Plass og komfort

Corsa er en av de rommelige småbilene - på høyde med de nyeste konkurrentene. Komfortnivået er absolutt godkjent.

Publisert
Sist oppdatert

Som nevnt innledningsvis er Corsa med sine fire meter en av de store småbilene - en "Sub-Compact". De ytre dimensjonene svarer i dag til standarden i kategorien. Corsa befinner seg per i dag midt i "firemetersfamilien" i småbilklassen - de andre er nye Skoda Fabia, Renault Clio, Fiat Grande Punto og Peugeot 207 - de to sistnevnte er de lengste med 403 centimeter.

Sikkerhet koster plass

Plass og komfort
Plass og komfort

I forhold til forgjengeren er Corsa IV 18 centimeter lengre; den har altså vokst temmelig mye. I praksis viser det seg imidlertid at det er særlig den økte bredden (+6 cm) og høyden (+4 cm) som gir økt romfølelse inne i bilen.
Akselavstanden, 251 cm, er bare økt med 2 stakkars centimeter mens det i hovedsak er overhengene som har mottatt de ekstra centimeterne - særlig overhenget foran. Dette har nok i stor grad med sikkerhetsaspekter og kravene fra Euro NCAP å gjøre. Corsa fremstår som en av de mest fotgjengervennlige bilene på markedet. Bilen fikk generelt meget god karakter i kollisjonstesting med fem stjerner i Euro NCAP. Den fikk tre stjerner av fire mulige for fotgjengerbeskyttelse ved påkjørsel.

Bra med plass

Til tross for at strengere krav til sikkerhet (heldigvis!) har spist en god del av de økte dimensjonene, har noe kommet passasjerene til gode i form av bedre plass innvendig. Det forlengede overhenget bak har muliggjort et større bagasjerom og inne i kupéen er også plassfølelsen påtagelig - særlig foran. I bredden er det masse luft, både i albue- og skulderhøyde, og nesten like mye som i en mellomklassebil for få år siden. I baksetet er det mulig for to voksne å reise bekvemt - hvis alle ombord er gjennomsnittlig høye eller noe mer. I midten er det i praksis kun barn som vil kunne finne seg til rette. Vinkelen på bakseteryggen kan reguleres. Corsa er en av de nye småbilene som kan vikariere som familiebil ved behov.

Praktisk

Nye Corsa ønsker å tilfredsstille behovene til folk med varierende aktiviteter og typer transport. Først og fremst er bilen brukervennlig. Det starter med dashbord og instrumenter, hvor alt er ergonomisk, oversiktlig, lettlest og lettbrukt. Designen er behagelig og kvalitetsfølelsen riktig god. Utsynet kunne riktignok vært bedre; de kraftige a-stolpene hemmer utsikten tre kvart forover mens problemet oppstår bakover grunnet c-stolper som nok også er designet med henblikk på passiv sikkerhet og struktur-stivhet. Bilen er praktisk i det daglige liv med seter som kan foldes ned og gi et helt flatt lastegulv i en håndvending, bagasjerom som er todelt i høyden samt muligheten for å utstyre bilen med integrert sykkelstativ, såkalt Flex Fix. Denne har plass til to sykler og trekkes ut av bakre støtfanger som en skuff. Ulempen er at man må klare seg uten reservehjul - en "reparasjons-kit" leveres i stedet.

God komfort

Plass og komfort


Vi var inne på understellet i det foregående kapitelet, og om ikke komromissløsningen er perfekt, så er ihvertfall kjørekomforten helt ut akseptabel i nye Corsa. Folk som er ute etter maksimal kjøredynamikk kan velge "Sport"-utførelsen - 1,5 centimeter senking og stivere demping tar knekken på det meste av komfort. Så ikke i vår testbil, som stort sett oppførte seg som en større komfort-cruiser ved avslappet kjøring dog uten å krenge utilbørlig. Det relativt myke opsettet kombinert med god avfjæring hindret ikke at kjøreegenskapene forble sunne, men uevnhetene ble stort sett effektivt filtrert vekk. Ikke noe å syte for her, altså - men man har en følelse av at det er inngått kompromisser og at bilen ikke har noen bestemt personlighet. Det burde forsåvidt passe godt for de aller fleste.

Heller ikke når det gjelder støynvå har vi noe å klage på - motorens during forble diskré mens en viss grad av rullestøy og noe vindsus minnet om at det tross alt ikke er noen luksuslimousin vi kjører. Men det ville da også vært for mye forlangt...

Gjennomgangen av testen hittil viser en bil som gjør mye bra og enkelte ting ikke fullt så bra. En OK bil på de fleste måter - og det fører oss til vår konklusjon. Les den her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer