Plass og komfort

Audi R8 er en rå sporsbil - som samtidig er lettkjørt. Den er i tillegg blant de romsligste og mest komfortable sportsbilene vi har kjørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at den på mange måter er ekstrem, er R8 likevel en bil som hvem som helst kan sette seg rett inn i, vri om nøkkelen og kjøre. Her finner du tenningslåsen der du forventer å finne den og du slipper å forholde deg til en unødvendig start- og stopp-knapp. Brytere og hendler er logisk plassert og ergonomisk utformet og det nydelige instrumentpanlet er lett å lese. Koppholdere er på plass i midtkonsollen, lommer på plass i dørene og et stort hanskerom befinner seg der det skal være. Audi R8 er med andre ord ukomplisert og enkel å forstå.

Premium

Samtidig er kupeen lekker og eksklusiv. Vi må ta et lite forbehold, fordi eksemplaret vi kjørte var utrustet med svært mye ekstrautstyr, deriblant skinntrukket dashbord og alcantara-trukket tak. Men med disse elementene på plass er det i hvert fall ingen tvil om at R8 fremstår som et svært stilsikkert og lekkert oppholdssted.

God plass

image: Plass og komfort


Det som er minst like viktig, er at Audi R8 er en uvanlig romslig sportsbil. Selv svært høye og langbente personer vil uten problemer kunne ta plass i de deilige setene uten å måtte gå på akkord med en god sittestilling. God benplass, lange sitteputer og god skulderbredde bidrar til at både fører og passasjer kan legge ut på svært lange kjøreturer uten å frykte for komforten.

Apropos langturer kan det også nevnes at bagasjeplassen er brukbar, biltypen tatt i betraktning. Bak de to setene finner man en bagasjeavdeling som ifølge Audi skal romme to golfbager. Og der man i de fleste andre biler finner motoren, har Audi fått plass til et lite avlastningsrom.

Høy komfort

Men det som kanskje overrasket oss mest, er det faktum at bilen er så komfortabel. Til tross for at vi her snakker om en ekstrem sportsbil med et meget sportslig hjuloppheng og brede lavprofil-dekk fremstår bilen nemlig som et svært bekvemt fremkomstmiddel ved normal kjøring på vei. Hjulopphenget takler både asfaltskjøter, lave fortauskanter, småhull og dumper på en forbausende raffinert måte.

Og nå, til konklusjon og konkurrenter.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!