Plass og interiør

1-serie er ikke den mest romslige i klassen, men BMW har ikke glemt baksetepassasejerene. Interiøret er i klassetoppen.


BMW 1-serie er 422,7 centimeter lang og dermed et par centimeter lengre enn for eksempel Volkswagen Golf. Adgang til bilen kan gjøres gjennom fire dører, hvorav de to bakre er uvanlig store. Dermed sikres behagelig adgang til baksetene.

Bakseteplassen er ikke gedigen og det finnes mange kompaktbiler som byr på bedre plass. Likevel - helt galt er det ikke. Plassen til knærne er god nok for voksne og også føttene får litt spillerom, spesielt hvis forsetepassasjerene hever sine seter. Takhøyden er grei og kupébredden god nok til at to voksne har brukbar plassfølelse.

330 liter


Bagasjerommet er klassetypisk og rommer 330 liter. Den delte bakseteryggen kan legges ned, noe som går relativt smertefritt. Sitteputene kan imidlertid ikke vippes frem, noe som forhindrer muligheten for et flatt lasteromsgulv. Derfor har BMW "jukset" litt og laget en slak oppoverbakke i indre del av lasterommet. Dermed "forsvinner" høydeforskjellen mellom bagasjerom og bakseterygger og gulvet fremstår tilsynelatende som flatt.

Høy kvalitetsfølelse

Forsetepassasjerene har det selvsagt aller best i nye 1-serie. Disse kan glede seg over en høy kvalitetsfølelse, som først og fremst springer ut av materialvalg. Overgangen mellom dører og dashbord er tett, knapper og brytere elegante og hendler behagelige å betjene.

Ekstrutstyr forvansker


Vanligvis er testbilene på slike arrangementer dynget ned med utstyr. 1-serie-lanseringen var intet unntak. Blant annet var testbilene utrustet med skinnseter, skinntrukket ratt, rattbetjening av stereoanlegg, navigasjonsanlegg, iDrive og så videre. Slikt utstyr preger opplevelsen og en ordinær 116i fri for skinn og store skjermer vil garantert ikke oppleves som like eksklusiv. Likevel, med en såpass god overflatefinish, såpass gjennomarbeidede instrumenter og såpass god støydemping, tror vi at selv en vanlig 116i vil oppleves som mer eksklusiv enn det som er vanlig i klassen.

Mye utstyr

Men selv om verken skinnseter eller navigasjonsanlegg hører med blant standardutstyret, er det ingen tvil om at nye 1-serie er en velutstyrt bil. Og prisene, ja de er gode, ikke minst for inngangsmodellen.