Plass og innredning

560 centimeter lang og 220 centimeter bred. Det begrensede arealet stiller store krav til innredningen.

Plass og innredning

For å trekke de store linjene først: 555 HT består av en rommelig cockpit med to seter og en treseters sofa akter. Inne, beskyttet av taket i Hardtoppen, finner du en V-sofa. Et av vinduene foran fungerer dessuten som praktisk luke til bruk under ombordstigingen. En intelligent detalj er at luken er utstyrt med gassdemper, en sofistikert løsning du bare finner i kvalitetsbåter.

Intelligente løsninger og romslighet

Det er med andre ord nok av sitteplasser om bord. Spørsmålet du kanskje stiller deg er om så mye innredning vil gjøre båten overlesset. Til det er svaret nei.

For det første skjuler benkene et hav av stuveplass, slik at alt pikkpakket raskt kan stuves vekk. For det andre er flere av komponentene multi-funksjonelle. Blant annet kan sofaen akter gjøres om til solseng, V-benken foran forvandles i løpet av sekunder til en komfortabel dobbeltseng ved hjelp av to ryggstøtter, og under luken for ombordstiging fungerer V-benken som ett av to trappetrinn med antiskli mønster. I tre!

En praktisk pute senere er den igjen en fullkommen sofa. Et cocktailbord kan brukes både ved styrekonsollen og i cockpiten akter. Alle fasilitetene var dessuten svært enkle i bruk. En annen årsak til at 555 HT virker større enn sine 18 fot, er at båten er konstruert med et enkelt skrog, uten innerliner. En siste stjerne jeg har lyst til å skrive inn i karakterboken til Skibsplast, er kalesjen. Den var lett å rigge, men mest imponerende var den innvendige høyden på 1.85 meter. Du føler ikke klaustrofobi i ly av den rommelige kalesjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Føreren

Førerplassen er også komfortabel, setet gir god støtte og er justerbart. Selv en kar på nærmere to meter på sokkelesten hadde benplass i lange baner. Kontrollpanelet, bekledd i ekte treverk, har gode og oversiktlige instrumenter. Rattet, også i treverk, faller deg godt i hendene. Når du dertil har stuveplass for mindre gjenstander på innsiden av skroget, fungerer førerplassen nærmest perfekt.

Med vår motorkonfigurasjon lå også båten svært rett i sjøen, noe som ga god oversikt i sittende stilling. Der går dessuten fint an å stå under seilasen hvis du foretrekker det.

Lyst og pent

Innredningen består av en smakfull blanding av hvitt og mørkeblått. Dominansen av hvitt gjør båten lys og trivelig å oppholde seg i. Blåfargen på putene i kabinen gjør heller ikke plassen under taket mørk og tung. Den utstrakte bruken av vinduer gir kabinen et luftig preg. Etter noen timer på sjøen, bestemte vi oss for å kaste dreggen og rigge opp dobbeltsengen i kabinen. Etter en liten hvil, kunne vi fastslå både at sengen var komfortabel, og at kabinen var et lyst og behagelig sted å oppholde seg.