Plass og innredning

Selv om ikke Hunter 445 er smellvaker er den funksjonell. Noen av løsningene er bare å omfavne med et lykkelig smil om munnen.

Vindskjerm i særklasse
Vindskjerm i særklasse Vis mer

For å tegne en skisse av interiøret til Hunter 445: Du finner tre tofter om bord. En større sofa akter, en smal midttofte og en utsatt benk i baugen. Over det relativt høye fribordet ruver håndrekker i rustfritt stål, med integrert pulpit.

Vekk med toften

Under fremre og aktre tofte skuler det seg stuveplass som oppnår karakteren ”Godkjent”. Midtre tofte er derimot et kapitel for seg selv: Den består av en enkel glassfiberplate som hviler på to små utbulinger i det innvendige skroget. I rom sjø holdes platen på plass av to låsemekanismer. Men ønsker du mer plass er det bare å løsne opp og fjerne hele toften. Og plutselig har du en plass du neppe trodde var mulig i en så liten båt.

Multifunksjonell vindskjerm

Styrekonsollen og vindskjermen i Askeladdens skjærgårdsjeeper er imponerende, også i Hunter 445. Den voksne høyden beskytter deg godt både mot sur vind og kald sjøsprøyt. Vindskjermen er dessutten omgitt av rekker i rustfritt stål. Disse gir deg et fast holdepunkt i en bølgende tilværelse. Rekkene er også ypperlige å støtte seg til hvis du ønsker å stå oppreist.

Mindre positivt er det at konsollen er støpt fast i styrbord skrogside, med en vindskjerm som kun beskytter føreren. Dermed vil båten krenge mot styrbord når du kjører den alene. Har du med partneren din vil vedkommende sannsynligvis raskt opparbeide seg en noe forblåst hårsveis.

Båtens naturlige oppholdssted er og forblir akter i en skjærgårdsjeep. I Hunter 445 er aktersofaen presset så langt akter som overhodet mulig. Dette fører til en litt uharmonisk vektfordeling med to personer i båten. Les mer om dette under motor og sjøegenskaper. Bildet forandrer seg radikalt hvis en stakkar tar plass i baugen. Men hvem vil sitte der?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer