Plass og innredning

Askeladden kan å innrede sine båter. I Fighter 475 finner du de lykkelige løsningene. Med uttak av ett stort mageplask.

Plass og innredning

I motsetning til mange andre skjærgårdsjeeper har Askeladden i Fighter 475 dyttet styrekonsollen litt lenger frem i båten. En god løsning.

Sofa for to

For bak vindskjermen skjuler det seg en sosial sofa for to. Med to sjeler på plass får båten en tilnærmet perfekt vektfordeling. Sofaen føles komfortabel å sitte i, med en sylinderformet ryggstøtte. Det eneste jeg kan sette fingeren på er at det blir litt knapt med benplass for journalister som måler nærmere to meter.

Vindskjermen, som dekker både fører og passasjer, er rammet inn av en rekke i rustfritt stål -- en konstruksjon som kommer til sin rett når du fører båten i oppreist stilling.

Sosial akterende

Bak i båten er det ytterligere to sitteplasser, en på hver side av motoren. Ved å skyve ryggstøtten på førersofaen frem har du i en lekende lett operasjon snudd hele sofaen. Dermed kan fire personer sitte vendt mot hverandre, spise, fortelle skrøner eller hva man måtte begjære.

Fiskeplassen

Også foran i båten finner du sitteplass. Benken i baugen kan bære to personer, men er neppe førstevalget så lenge båten er i fart. Likevel utgjør de et logisk hele sammen med dekkplassen foran konsollen: Det romslige arealet er godt egnet til for eksempel fiskeutstyr.

Stuverom og mageplask

Både førersofaen og baugbenken er hule og rommer godt med stuveplass. Stuverommet under førersofaen er imidlertid ikke en detalj man utelukkende setter pris på: Når sjøen kaster båten litt hardere en vanlig skrangler og knirker lokket som om båten skulle falle fra hverandre. Det gjør den ikke, for båten er kompakt den. Likevel har Askeladden klart å lage en lukekonstruksjon som skjemmer helhetsintrykket av båten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer