Plass og innredning

F-26 inneholder to kabiner, mye uteplass og behagelige sitteplasser. Det finnes mange praktiske rom hvor du kan stuve bort småting. Cockpiten er rommelig og fire personer sitter rimelig behagelig, selv ved maksimalt hastighet.

Plass og innredning


I hovedsak består båten av to minicabiner og cockpit. I cockpiten er det to seter foran montert i fartsretningen og to seter hvor du sitter sidelengs. På motorkassen er det en sofa med plass til to personer. Ryggstøtten på sofaen kan vippes ned og det åpenbarer seg en liten solseng.

Cabiner eller stuverom?

Ved første øyekast kan det se ut som det er en cabin både i baugen og midtskips, men dette er en sannhet med modifikasjoner. I mine øyne er det to store låsbare stuverom som er veldig kjekke når båten ligger i havn. Selv om det er et toalett i den midtre cabinen hjelper ikke det stort. Eiere av Hydrolift F-26 gjør unna tekniske nødvendigheter som spising, soving og personlig hygiene på land.

Cockpit

Cockpiten har særegen design. Den gir et sportslig inntrykk og du sitter dypt og omsluttet. Den negative vindskjermen er et fint brudd i de strømlinjeformede linjene. Setene kan justeres både i høyde- og lengderetningen, samt at sitteputen kan vippes opp for å kjøre stående. Justeringsmulighetene gjør dessverre at setene må monteres på et ben, noe som medfører mye "vandring" under kjøring. Det er ikke stabilt nok.

Siden det står "High Performance" på siden av båten hadde det ikke gjort noe om dashbordet var laget i karbonfiber og at rattet var laget av noe annet enn tre. Det hadde ytterliggere forsterket følelsen av å sitte i et beist av en båt. Instrumentene fra Faria er lekre og passer fint til båtens ytelser. Vi vil også gjerne ha tiltratt, som kan fås som ekstrautstyr.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Racingspakene irriterte oss en smule. Gasspaken siger hele tiden bakover slik at du må holde den oppe med den ene hånda, noe som er veldig upraktisk siden du trenger en hånd til rattet og en hånd til trimbryteren også.

Mye uteplass

F-26 er en båt som er beregnet for godværsdager. Dekket foran er en suveren solplass eller greit å bruke når du skal i land på brygger. Adgang fremover fra cockpit er veldig lett siden det er åpent på babord side. Du slipper å balansere på smale dollbord eller foreta tigersprang for bevege deg rundt i en F-26.

Sofaen bak er praktisk når flere skal på tur samtidig, men siden det er 470 hestekrefter under baken til de som sitter der ville det vært bra med noen håndtak å holde seg fast i. Det trengs sårt.

Lure detaljer

Fenderne er alltid lett tilgjengelig siden de har sine faste plasser i innebygde beholdere. Rundt omkring i båten er det masse små rom hvor du kan dytte vekk små ting som ellers garantert ville blåst til havs.