Plass og innredning

Bowrider er et erkeamerikansk konsept, og innredingen gjør heller intet forsøk på å skjule hvor båten er produsert. Overdådig utstyrt med hvite puter, polstringer og treimitasjoner i plast, balanserer den på en knivegg mellom luksus og det vulgære.

Plass og innredning

Bowriderkonseptet har det siste tiåret rukket å gjøre seg populært i Norge. Ved å fjerne kabinen, som på båter under 20 fot på grunn av sin klaustrofobiske størrelse allikevel er temmelig ubrukelig, frigjøres det plass i baugen. Er båten samtidig både tung og sjødyktig nok kan dette arealet være et behagelig sted å oppholde seg.

Baug hvor vi trives

I 1900 SR rommer innredningen foran en U-benk, kledd opp i et hvitt putesett. Skrogveggene er godt polstret og to puter festet i konsollen midtbords gir utmerket ryggstøtte. Her kan to personer finne hver sin plass i solen; svært behagelig så lenge skipperen ikke finner på noe sprell. Dette kan du lese mer om på denne lenken.

Komfort i plast

I den egentlige cockpiten, bak vindskjermene, finner du seks sitteplasser. Førerplassen og den tilsvarende plassen babord er begge konstruert som rygg-mot-rygg seter, som ved et enkelt håndgrep kan omgjøres til to solsenger. Helt akter har Maxum rigget opp ytterligere to seter, et på hver side av motorkassen.

Rygg-mot-rygg setene hviler på skinner av plast. Denne konstruksjonen fant vi også på en annen av US Marines båter, Bayliner 2052 Capri. Da opplevde vi at plasten rett og slett knakk. I sannhetens navn opplevde vi intet liknende under testingen av Maxum 1900 SR. Likevel setter vi spørsmålstegn ved soliditeten i denne konstruksjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Førerplassen beviser det som alltid har vært hevdet: Amerikanerne kan komfort. Bak den rikelige instrumenteringen rammet inn av treimitasjoner faller et justerbart ratt deg godt i hendene. Setet er svært komfortabelt, og selv de lengste ben har rikelig med plass.

Gode detaljer. Og fraværende detaljer.

Maxum har utstyrt sin 1900 SR med mange gode detaljer. Foruten nedfellbare rygg-mot-rygg seter er det godt med flaskeholdere, et praktisk hanskerom, et primitivt kjøleskap som holder mat og drikke kaldt ved hjelp av isbiter, badeplattform akter og en smart inspeksjonsluke til motorrommet. Men det er samtidig rom for forbedringer: På ønskelisten står bedre håndrekker foran, en løsning for ombordstigning uten å måtte tråkke på en pute, mer stuveplass og kanskje også en vindusvisker.

Er dette en båt?

Med sin funksjonalitet og komfort er Maxum 1900 SR en behagelig båt å være om bord i. Den litt overdådige innredningen gir deg nesten inntrykk av slettes ikke å være i en båt overhodet, noe enkelte trives med, mens andre føler seg snytt for en god, gammeldags båtopplevelse. Overdådig er i det hele tatt et ord som godt beskriver båten: Den er minimalismens motsetning og estetisk en tanke vulgær. Om dette er pent velger vi ikke å avgjøre for deg.