Plass og innredning

Foran er det en U-formet sofa, akter en benk og foran vindskjermen en liten puff. Bra plassutnyttelse, men er det bra med plass?

Plass og innredning

På 4,8 meter er det høyst begrenset hva man kan oppnå av plass, men faktum er at løsningene i Coaster 480 er gode - og plassen som er til rådighet er større enn hva man kan forvente ut i fra å lese de tørre tallene.

For sannheten er at Coaster 480 har en rekke gjennomtenkte, og ikke minst originale, løsninger.

Sitt i bue

Spesielt festet vår entusiasme seg ved baugen av båten, og U-sofaen som var anrettet der. Stor nok både til etterlengtet solslikking og ikke minst sosial nok til sittegruppe - når ikke skipperen gir for mye gass...

For med gasshåndtaket ført solid mot anslag, og Oslo-fjorden i harnisk, ble blikkene mange og ikke minst iltre fra kollegaen som hadde falt for fristelsen til å tilbringe turen i baugen. Ikke så rart egentlig, for vedkommende var mer i luften enn godt var...

To av de fire elementer

Pluss får dessuten Coaster 480 for sin midtmonterte styrekonsoll med vindskjerm og håndrekker. Ikke bare har du muligheten til å gå rundt den på begge sider, men vektfordelingen når du er alene i båten er nærmest ideell. Det er også den høye vindskjermen med en solid, syrefast, håndrekke som du kan klamre deg fast til når turtallet er uanstendig og sjøen gjør sitt beste for å hive deg av.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel har ikke løsningen bare positive sider. For den eneste som får beskyttelse mot sur sjøsprøyt og guffen vind er kapteinen, eventuelle passasjerer må forvente å stifte hyppig bekjentskap med to av verdens fire elementer.

Fart, fart og mere fart

Plass og innredning

Alene i båten gir det lave fribordet en eksepsjonell følelse av fart, på tur med fire voksne gir det en eksepsjonell følelse av fuktighet - og det var ikke få ganger at hele havet truet med å innta båtens teakdørk, eller fant en ubeskyttet og ofte uoppmerksom sjel å gyve løs på.

Enda bra at det var godt om stuveplass i båten, slik at både tørre klær og ikke minst håndklær kan medbringes uten å måtte ligge og svømme på dekk. For under aktertoften er det godt med plass, det er det også under benken foran styrekonsollen - men at ikke plassen under U-sofaen i baugen er utnyttet bedre er rart. Likevel kan man ikke klage over stuverom i båten, for etter størrelsen å dømme er det bra.