Plass og innredning

Skibsplast 660 er ikke mer enn drøye 21 fot lang, men føles som om den er langt større. Tre vennepar kan uten fare legge ut på en skikkelig dagstur med 660.

Hva som gjør at 660 virker så stor som den gjør, er vi rett og slett ikke sikre på. Uansett, faktum er at 660 gir svært god plassfølelse, og at faren for å oppleve klaustrofobiske anfall er liten. Akter finner du en L-formet sofa, med myke sitteputer og ditto ryggstøtter. Ved hjelp av broderte Skibsplast-logoer har sofaen, i likhet med forsetene, fått et eksklusivt preg. I tillegg har sitteputene striper som matcher det vinrøde skroget.

Fører- og passajersetet er av bøtte-typen, og gir svært god sidestøtte. Setene kan selvsagt justeres i både høyde- og lengderetning, men vi savner muligheten for å vippe opp sitteputen ved stående kjøring.

Full oversikt

Det elegante og oversiktlige instrumentpanelet med bakgrunn i edeltre har indikatorer for det meste. Den store turtelleren og fartsmåleren er flankert av målere for drivstoff, temperatur, oljetrykk og ladespenning. I midten finner du en lettlest trimindikator. Under instrumentene har Skibsplast plassert seks knapper for betjening av blant annet lanterne, vindusvisker og trykkvann.

Glatt ratt

Trerattet er av den eksklusive typen og føles som om det er satt inn med 30 strøk lakk. Men nettopp det at rattet er så glatt, kan også være negativt. For hvis du har våte hender, noe du ofte har i en båt, må du klemme hardt for å få kontroll på det glatte rattet.

Girspaken fra MerCruiser er i plast, og kunne gjerne vært mer presis. Vi synes i tillegg at girspaken er plassert litt for høyt for sittende kjøring. Når det er nevnt, så skal det også sies at girspaken er lettbetjent, og at trimindikatoren, som betjenes med tommelen, fungerer bra.

Flott vindskjerm

En av de aller mest positive komponentene i 660, er den høye og elegante vindskjermen. Skjermen leder fartsvinden unna på en forbilledlig måte, og gir skipperen glimrende oversikt. En av årsakene til at vindskjermen gir så god sikt, er at Skibsplast, i motsetning til mange andre båtprodusenter, har latt være å lage en luke i vindskjermen. For å komme fram på fordekket må du i stedet inn i kabinen og ut gjennom en luke i fordekket. Vi synes denne løsningen er tungvinn og tidkrevende. Punktum.

Praktiske løsninger

Vi er faktisk overrasket over at Skibsplast har valgt den omtalte lukeløsningen. For det som ellers kjennetegner 660 er de praktiske løsningene. Hør bare: Forsetepassasjeren har et nyttig håndtak å holde seg i. Overdelen av instrumentpanelet er svart, noe som forhindrer refleks i vindskjermen. Du finner et 12-volts strømuttak under rattet og babord finner du et praktisk lite kjøkken med vask og tobluss kokeapparat. Akter finner du en flott oppbevaringsmulighet for fire fendere. Og både styrbord og babord finner du store oppbevaringsrom for alt fra årer og tauverk til fotoapparater og mat. 660 er også utstyrt med fire koppholdere. Disse egner seg imidlertid ikke for flasker.

Stor kabin

Hva så med kabinen. Jo, den er overraskende rommelig. Voksne mennesker kan faktisk sitte oppreist i de behagelig sofaene uten å skalle hodet i taket. Midtplaten skyves enkelt på plass, og når du legger på midtputen, er det god plass for både deg, din partner og ett barn. To integrerte lamper gjør det mulig å lese litt på køyekanten før du legger deg. Den låsbare kabindøren fungerer bra og glir fint opp og igjen. Vi synes imidlertid at døren skulle vært utstyrt med en vanlig lukkemekanisme, slik at du slipper å låse den med nøkkel hver gang du skal kjøre litt hardt.

Og apropos hard kjøring. Hvordan trives 660 i vannet? Les mer i artikkelen "Motor og kjøreegenskaper".