Plass og innredning

Nidelv 610 Sport er enkel og elegant. Men samtidig ikke blottet for mangler.

Plass og innredning

Du setter deg i det oppvippbare førersetet, justerbart i både i høyden og horisontalt. Bak den velutstyrte instrumenteringen, rammet inn i karbonfiberimitasjoner, faller teakrattet deg godt i hendene. Her er det sannelig ikke mye å sette fingeren på.

Fraværende skrangling

Motoren er våknet til liv, og det sjødyktige skroget skjærer gjennom bølgene. Hvor er den karakteristiske skranglingen som er de fleste plastbåters stebroderlige følgesvenn? Båten virker rett og slett kompakt, og de løse luker til stuverom holdes på plass av gode festemekanismer.

Fraværende detaljer

Etter hvert vekkes bevisstheten om at den fraværende skranglingen skyldes like fraværende detaljer. For Nidelv 610 Sport er ingen overlesset båt: Bak vindskjermen finner du to seter, samt en aktersofa som kan gjøres om til solseng. Det er også stort sett hva du finner i cockpiten. Båten får derfor et ryddig, elegant og kompakt preg. Vel og bra. Men mer skeptisk er vi til at denne estetikken går på bekostning av praktiske detaljer som små stuverom og koppholdere. Riktig nok finnes det et lite stuverom for mindre gjenstander babord. Likevel kunne Nidelv gjerne gitt oss mer av dette slaget.

SOLSENG TIL BEGJÆR: Solsengen er god og romslig. Kniper det kan man også bruke den som seng
SOLSENG TIL BEGJÆR: Solsengen er god og romslig. Kniper det kan man også bruke den som seng Vis mer

Svakheter…

Etter hvert som vi ble bedre kjent med båten fant vi også flere svakheter: Vindskjermen er for liten til at den beskytter deg skikkelig mot sjøsprøyt og vind, tar du ikke kabinen i bruk er stuvemulighetene minimale, kabinen er klaustrofobisk gjerrig og førersetet hindrer deg i å trekke girspaken raskt tilbake under bakking.

Artikkelen fortsetter under annonsen

… og intelligente finesser

Mangler til tross, Nidelv 610 Sport har også sine imponerende detaljer. Drivstofflokket med opptrekkbart håndtak gjør at du ikke trenger eksternt verktøy hver gang du skal tanke. Skrogvinduene i kabinen skrår elegant ned mot vannlinjen, og det ene kan også åpnes for å bedre ventilasjonen. Intelligent er også trappetrinnene som fører deg opp til luken i vindskjermen. Derfra kan du spasere trygt mellom gode håndrekker rett i land.

- Nei, ikke nå igjen

På vår sørlandske testtokt opplevde vi at pleksiglassdøren til kabinene rett og slett sprakk. Vel tilbake på Nidelv Båtbyggeri fikk vi følgende kommentar: - Nei, ikke nå igjen! Pleksiglass skal selvsagt ikke sprekke under et uskyldig svev, noe Nidelv er helt enig i. Derfor har de etter sigende byttet leverandør, og forsikrer oss at dette problemet ikke skal oppstå på nye båter.

Hva kan du så bruke Nidelv 610 sport til? Det kan du lese i Bruksområder.