Plass og innredning

Coaster 800 inneholder kabin, mye uteplass og behagelige sitteplasser. Det finnes mange praktiske rom hvor du kan stuve bort småting. Førerplassen er rommelig, men litt lite sittekapasitet bak vindskjermen.

Plass og innredning


Båten minner veldig om en helt vanlig kabincruiser og det er først ved et nærmere øyekast du ser at denne har litt annen fasong. Det mest geniale er adgangen frem til baugen på hver side av kabinen. Kabinen er gjort smalere og det har blitt rom for en passasje på hver side. Du slipper med andre ord å balansere på smale dollbord, noe som flere og flere har innsett er en risikoforeteelse på sjøen. Hele veien frem til baugen er det rekker å holde seg fast i.

Førerplass

Førerplassen er et nydelig skue. Den gir et sportslig inntrykk, og skikkelige råvarer som stål og karbonfiber lager en fin ramme rundt føreren. Faria-instrumenter er fine i seg selv og blir enda bedre når de er innfelt i stål. Kompasset i midten er felt inn i karbonfiber og vi takker for at det for en gang skyld IKKE blir brukt en etterligning. Setet kan justeres med en bryter på instrumentpanelet. Du kan velge om du vil sitte normalt nede, om du vil stå å kjøre eller om du vil sitte høyt på setet. Alle posisjoner er perfekt til sitt bruk og siden det justeres elektrisk er det enkelt å forandre posisjon. Rattet kunne med fordel hatt tiltfunksjon. Dette ville gjort det enda lettere å finne en perfekt styreposisjon. Instrumenteringen er god , men det mangler timeteller. Dette trenger du for å foreta nødvendig ettersyn på riktige tidspunkter. Det er heller ingen dødmannsknapp som er en ekstra sikkerhet når du kjører alene.

Mye uteplass

Coaster 800 er en båt som er beregnet for godværsdager. Adgangen frem til baugen er enkel når du for eksempel skal i land på brygger. Uansett om du skal fremover i båten, ned i kabinen eller ut på badeplattformen slipper du foreta noen tigersprang. Alt er godt tilrettelagt.

Førersetet er elektrisk og når det er vippet vekk fra førerplassen kan du sitte i setet med ryggen mot fartsretningen. Sammen med sofaen akter danner dette en liten sittegruppe rundt et bord midtskips som kan kjøpes som ekstrautstyr.

Bak i båten er fribordet svært lavt. Det er veldig lett å tippe over bord og dette er heller ikke veldig barnevennlig. Coaster skal rette opp dette på neste års modell. Men skal du kjøpe brukt er dette noe å tenke på.

Vår båt hadde teakdørk. Dette alene tapper kontoen for 39.500 kroner. Coaster er en gedigen båt, men her er det fullt mulig å spare en god del kroner.