Planlegger BMW produksjon av flerbruksbil i USA?

"Sports Wagon" i 2007?

Ifølge den vanligvis godt informerte tyske avisen DIE WELT planlegger BMW å produsere en ny flerbruksbil fra tidligst år 2007. Den fremtidige bilen, som kunne bli kalt en ”Sports Wagon”, kunne godt bli en 7-seter. Avisen siterer ”godt informerte kilder i bilindustrien”.

Den ville høyst sannsynlig bli produsert i firmaets fabrikk i Spartanburg i South Carolina der 160 000 biler ble bygget i 2003.

Fylle et tomrom i modellutvalget?

En ikke navngitt talsmann for BMW har hverken villet bekrefte eller benekte disse opplysningene, men skal ha uttalt at ledelsen i selskapet fortsatt er usikre på hvordan de skal posisjonere et slikt produkt.

Spartanburg-fabrikken produserer i dag modellene Z4 roadster og X5 i henholdsvis 140 og 410 eksemplarer per dag. Logistikkansvarlig for fabrikken uttalte nylig at det vil bli foretatt betydelige endringer av installasjonene fra og med 2006 for å oppnå ”mer fleksible produksjonsforhold” og muligheter for ytterligere kostnadsreduksjoner.

Amerikansk strategi

Det er bare å slå fast at USA blir et stadig viktigere marked for BMW. Over en fjerdedel av den million biler BMW produserer i løpet av et år blir solgt i det amerikanske markedet, det største i verden foran Tyskland (henholdsvis 278.000 og 256.000 eksemplarer solgt). I tillegg gjør den for tiden lave dollarkursen at produksjon i USA er atskillig mer lønnsom enn tidligere. En annen faktor som gjør de amerikanskproduserte bilene spesielt konkurransedyktige er at logistikkpartneren TNT er svært tett integrert i BMWs produksjonsprosesser, noe som ifølge fabrikkens logistikk-manager ville vært umulig å oppnå på samme måte i Tyskland og også ellers i Europa.

Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder