Pioneer AppRadio2: Endelig for Android

Møt bilradioen som lar deg styre apper fra både iPhone og Android-universet.

AppRadio, endelig også for Android.
AppRadio, endelig også for Android. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2011 lanserte Pioneer sin første versjon av AppRadio, en enhet i dashbordet som ikke bare lot deg koble til din iPhone 4 (og iPod Touch), men også lot deg styre utvalgte mobilapper direkte via den trykkfølsomme skjermen.

Prinsippet er altså at du skal ha full tilgang til innholdet på din mobil, uten at du sitter og famler med mobilen i hånden mens du kjører.

Et smart produkt altså, men dessverre virket SPH-DA01 kun på iPhone.

Det blir det heldigvis gjort noe med nå.

AppRadio2

På årets CES-messe ble nemlig etterfølgeren SPH-DA100, enklere kalt AppRadio2 vist fram, og den støtter altså både iPhone og utvalgte Android-enheter som det så fint heter. I praksis betyr det at den støtter alle Android-mobiler som har micro-HDMI eller MHL (Mobile High Definition Link). MHL er f.eks standard på HTC Sensation XE.

Dette får du:

  • Den trykkfølsomme skjermen har økt til 7-tommer, og har en oppløsning på 800x480 piksler
  • Innebygget Bluetooth for trådløse telefonsamtaler, og ekstern GPS-antenne
  • Inngang for rattbetjening og ryggekamera om bilen din har det.
  • Det følger med tilkoplingskabel for iPhone, tilkoplingskabler til Android-mobiler må kjøpes i tillegg.
  • Integrert FM/AM-radio med RDS, 4X50W forsterker, med equalizer-funksjon, subwoofer-kontroll og mulighet for tilkobling til to eksterne forsterkere for de som liker å spille høyt.
AppRadio2 kommer til Norge før sommerferien. Noen norsk pris er foreløpig ikke fastsatt, men den starter på 600 dollar i USA.

Se videoen for en kjapp demonstrasjon:

Hvilke apper kan du bruke?

AppRadioen kan selvsagt brukes uten at du har en iPhone eller Android-enhet tilkoblet, og du vil da ha tilgang til FM-radio og kan også bruke enhver mobil til å ringe med via Bluetooth.

Det er imidlertid når du kobler til en kompatibel telefon at du får fullt utbytte av den. I praksis vil du da styre innholdet på mobilen direkte på den 7-tommer store skjermen.

For at du skal kunne bruke dine mobilapper sømløst på Pioneers AppRadio, må de imidlertid være laget slik at de kan kjøre på eksterne skjermer. Det er det naturlig nok ikke alle app-produsenter som har tenkt på så langt, enn så lenge er derfor utvalget ganske labert.

Her er det imidlertid ting som er i ferd med å skje. For iPhone-eierne kom for eksempel en fullverdig navigasjonsløsning fra Navgate i desember, og en Android-versjon er ventet til sommeren.

Flere nyheter fra årets CES-messe får du her!

Til 700 kroner får du altså et komplett navigasjonssystem over Europa, og siden NavGate Drive kan kjøres både rett fra mobilen og fra Pioneer AppRadio vil du også ha den med deg overalt. Som vanlig fra de store produsentene vil her alle kartdataene være lastet ned på mobilen din, slik at du unngår dyre roamingutgifter når du er i utlandet.

En foreløpig oversikt over apper får du her.