Piggfrie dekk duger

Har du ikke troen på piggfrie vinterdekk? Vel, hvis vi skal tro Viking Redningstjeneste, så duger det miljøvennlige alternativet vel så godt som skarpskodde hjul.

POSITIV TIL PIGGFRITT: De beste piggfrie dekkene er faktisk bedre enn piggdekkene under de fleste forhold, bare på våt is er piggdekkene fremdeles best, mener Jørn Clausen, adm. direktør i Viking Redningstjeneste.<br />
POSITIV TIL PIGGFRITT: De beste piggfrie dekkene er faktisk bedre enn piggdekkene under de fleste forhold, bare på våt is er piggdekkene fremdeles best, mener Jørn Clausen, adm. direktør i Viking Redningstjeneste.
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2000 måtte Viking Redningstjeneste yte bistand ved 13.660 utforkjøringer. I fjor, i 2001, var tallet sunket til 12.619, en tilbakegang på drøye 8 prosent. Dette til tross for at andelen av piggfrie dekk ifølge Viking har gått opp i samme periode. Viking kan også fortelle at de hadde noe færre utrykninger til kollisjoner.

- Gledelig utvikling

- Det er svært gledelig at antall utforkjøringer ser ut til å være på vei nedover. Mange blir overrasket over hvor bra dagens moderne piggfrie vinterdekk er. De beste av dem er faktisk bedre enn piggdekkene under de fleste forhold, bare på våt is er piggdekkene fremdeles best. Samtidig er det heller ikke tvil om at folk generelt kjører mer forsiktig og med større sikkerhetsmarginer når de vet at de ikke har stålpigger i dekkene, sier Jørn Clausen, administrerende direktør i Viking Redningstjeneste.

Interessante tall

Om Vikings tall beror på tilfeldigheter - eller om det faktisk er slik at overgangen til piggfrie vinterdekk har gitt færre ulykker - vet ikke vi. Det er likevel interessant å registrere at tallene i hvert fall ikke har gått opp, slik en del pessimister varslet da vinterdekk-debatten raste som hardest.