Piaggio MP3 LT

Årets smarteste scooterkjøp? Det er i hvert fall ikke langt unna.

Jeg likte tre-hjuls scooteren Piaggio MP3 svært godt når jeg prøvekjørte den i 2007: For det første synes jeg den ser tøff ut, men det viktigste er selvsagt at den både er morsom og sikker å kjøre. Det ekstra forhjulet gir deg nemlig både bedre veigrep i svingene, og ikke minst langt kortere bremsestrekning.

Mer om hvordan MP3-scooteren fungerer i praksis får du i testen her!

Kjør den med førerkort for bil!

Dessverre måtte du ha sertifikatet på tung motorsykkel for å kjøre den forrige modellen. I Norge ble de nemlig klassifisert som tung MC, noe som naturlig nok begrenset populariteten i markedet. Fra og med våren 2009 tok imidlertid Piaggio noen taktiske grep, og det har tydeligvis vært en suksess.

- Ja, i disse dager selger vi omtrent en MP3-sykkel hver eneste dag, sier en storfornøyd Gunnar Falk fra MC Oslo til DinSide. I 2009 kom nemlig Piaggio MP3 i en LT-versjon, som i praksis er lik forgjengeren, bortsett fra en viktig detalj: Sporvidden mellom forhjulene har økt med 4,5 cm, og den kan dermed kjøres av alle som har vanlig bilsertifikat.

Se video av hvordan MP3-scooteren svinger i praksis (merk 2007-modellen):

 

- Vi får svært gode tilbakemeldinger fra alle som prøvekjører LT-versjonen, sier Falk. Siden den er så lettkjørt ser vi også at dette er en scooter hele familien liker å bruke, i stedet for at det bare blir en egosykkel for et familiemedlem. Selv om overgangen til bilsertifikat er en stor fordel, må jeg også legge til at det har en begrensning, fortsetter Falk:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Med denne LT-versjonen kan du nemlig ikke kjøre i kollektivfeltet, slik du kan med andre motorsykler.

Men hva med de som kjøpte den gamle versjonen, kan den bygges om slik at du kan kjøre den med bilsertifikat?

- Nei, det går dessverre ikke, sier Falk.

Priser?

2010-modellene av LT kommer i 300 og 400 kubikks størrelse. De selges selvsagt via flere forhandlere, men prisen hos MC Oslo ligger på 94.900 og 109.900 kroner. I følge Falk har de også igjen to 2009-modeller på 250 kubikk, som ligger på 89.900 kroner.

Se video av sykkelens finesser her, merk 2007-modellen:

 

Mer om hvordan MP3-scooteren fungerer i praksis får du i testen her!

Foto: pressebilde Piaggio LT
Foto: pressebilde Piaggio LT