Peugeots lekeby

Peugeot hadde med seg mange studier til årets bilutstilling i Paris. Kvartetten City Toyz representerer Peugeots visjoner om fremtidens bybiler.

Morsomme konsepter, men dette ligger nok veldig, veldig langt inn i fremtiden.

City Toyz består av fire biler: Vroomster, e-doll, Bobslid og Kart-up. Konseptene markerer starten på en verdensomspennende design-konkurranse, og målsettingen for Peugeot under konstruksjonen av bilene var å kreere bybiler for fremtiden som er miljøvennlige – og samtidig morsomme. Utseendemessig må de vel kunne sies å ha oppnådd målsetningen om å være morsomme… synes nå vi i alle fall. Klikk deg gjennom lenkene i navigeringsboksen til høyre i artikkelen, og se selv.

Vroomster

Fremtoningen er 3,16 meter lang og 1,52 meter bred. Den har plass til to, som sitter etter hverandre – overskrevs over tanken. Rattet er mer et styre, slik som vi vanligvis forbinder med motordrevne fremkomstmidler på to hjul. Karosseriet er av karbonfiber (les: lett!!), og til å drive toseteren framover er en 1,6-liter med 109 hestekrefter. Navnet på doningen er jo også noe for seg selv, og gjør ikke bilen mindre morsom.

e-doll

Denne har plass for tre, men i stedet for å sitte etter hverandre som i Vroomster, sitter dere her ved siden av hverandre. Bilen er 1,54 meter bred, og ikke mer enn 2,5 meter lang. Kjøretøyet blir drevet fremover av to elektromotorer, og har integrert handlevogn.

Bobslid

Den har plass til tre, som sitter på rekke – altså etter hverandre, som i Vroomster. Den blir drevet av 40 små elektromotorer – ti for hvert hjul, hvorav hver motor yter 500 Watt. Heller ikke her styrer du ved hjelp av et ordinært ratt, men ved hjelp av to styrepinner.

Kart-up

Den fjerde og siste av Peugeots fremtidsrettede bybiler er 3,28 meter lang, og har plass for to. Karosseriet er av karbon, og med en sekssylindret motor med 207 hestekrefter, hadde nok ikke dette blitt noen sinke i trafikken.

Les også om studien Prometheus, i artikkelen Peugeot-konsept med smak av ny 307.

Du kan lese om øvrige nyheter far bilutstillingen i Paris her.