Se flere spionbilder i fotoalbumet, samt bilder av konseptversjonen fra 2007 Foto: Automedia
Se flere spionbilder i fotoalbumet, samt bilder av konseptversjonen fra 2007 Foto: AutomediaVis mer

Peugeot tester sportskupé

Peugeot kommer snart med en oppsiktsvekkende liten sportskupé.

308 RC Z var navnet på konseptversjonen av denne bilen da den ble vist på Frankfurt-utstillingen for snaut to år siden. Litt etter dette ble det klart at Peugeot aktet å videreføre dette konseptet og komme med en produksjonsversjon i løpet av ikke så altfor lang tid. Det betyr at den nå kan være relativt nærme.

Det antyder i alle fall disse bildene som viser at Peugeot ikke er så langt unna med denne bilen. Testbilen er ikke alt for tung kamuflert, noe som ofte er en indikasjon på at man nærmer seg produksjonsstart.

Spesiell bakrute

Dermed er det også mulig å gjøre seg opp en mening om hvordan utseendet blir til slutt. Noe av det mest spektakulære på konseptbilen var den bølgete bakruten. Den ser på disse bildene faktisk ut til å være beholdt på testbilen og dermed den kommende produksjonsvarianten. To langsgående bølger strekker seg fra bagasjelokket og opp mot taket.

TT-assosiasjoner

De spenstige proporsjonene er også beholdt, og de flestes tanker trekkes nok unektelig litt i retning av Audi TT. I detaljene kjenner man imidlertid igjen Peugeot-stilen, ikke minst i de langt bakstrukne frontlyktene og den store grillen.

Konseptversjonen fra 2007
Foto: Automedia
Se flere spionbilder i fotoalbumet, samt bilder av konseptversjonen fra 2007 Foto: AutomediaTurbomotorer

Når det gjelder motorer er det den 1,6-liter store bensinturboen som vil spille hovedrollen i denne bilen, i flere effektversjoner, trolig helt opp mot 218 hestekrefter som i konseptbilen. Også en dieselmodell vil nok bli tilgjengelig, i tillegg til en moderat motorisert variant som nok kan gjøre prisene forholdsvis hyggelig også i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vises i høst?

Det er ennå uvisst når denne bilen skal presenteres for publikum i ferdig versjon, men Frankfurt-utstillingen i september i år er et åpenbart alternativ. I følge vår kilde og bildeleverandør Automedia skal bilen være på markedet i 2010 og det gjør høsten i år til en fin anledning til å vise seg frem.