- Kort sagt er hele vår portefølje mer konkurransekraftig med det nye avgiftssystemet, sier direktør Arne Lyslo Kristiansen i Peugeot Norge. Og innfører avgiftsrabatten allerede nå.<br />
- Kort sagt er hele vår portefølje mer konkurransekraftig med det nye avgiftssystemet, sier direktør Arne Lyslo Kristiansen i Peugeot Norge. Og innfører avgiftsrabatten allerede nå.
Vis mer

Peugeot reduserer prisene umiddelbart

Avgiftsomleggingen gir vinnere og tapere - på kort og lang sikt. Peugeot er en av vinnerne etter nyttår. Nå har de tatt et kraftig grep for å sikre omsetning også resten av 2006. En 307 SW med to liter diesel går for eksempel ned med 30.000 kroner fra i dag.

OSLO (DinSide Motor): Peugeot senker prisene på de av modellene som får avgiftslette fra nyttår med umiddelbar virkning.

- Dermed gjør vi det det enklere og mer forutsigbart for kundene, mener direktør Arne Lyslo Kristiansen i Peugeot Norge.

Uoversiktlig tid

For Kristiansen har selvsagt rett i at all viraken rundt effekten av den nye CO2-baserte avgiftssystemet for tiden gjør det ganske uoversiktlig for den jevne bilkjøper. For hvilket utslag gir dette for akkurat den bilen man har tenkt å kjøpe? Bør man kanskje velge en annen bil? Skal man vente med å kjøpe til etter nyttår?
- Dette er kunderelasjonstiltak, sier Kristiansen. Det vi sier er at våre kunder trygt kan gå til sin forhandler nå og kjøpe bil i trygg forvissing om at hun får den gunstigste prisen, enten bilen leveres i morgen eller over nyttår.

20-30.000 kroner

Tilfeldighet? Peugeot 307 SW nå til 307.000 kroner.
Tilfeldighet? Peugeot 307 SW nå til 307.000 kroner. Vis mer
Peugeot reduserer prisene umiddelbart


Men det som også er sikkert er at et eller annet slikt tiltak måtte Peugeot uansett iverksette for å være konkurransedyktige resten av 2006. De som selger biler som går opp i pris til neste år, hadde ellers vært mer eller mindre sikret hovedparten av salget fram til nyttår.

En rekke av Peugeots modeller - både diesel og bensin - får etter det foreslåtte avgiftssystemet opp til 30.000 kroner mindre i avgift. En 107 med enliters bensinmotor får for eksempel 8.000 kroner i redusert avgift. En 207 1,6 diesel går ned 21.000 kroner. Aller mest ned går den populære 307 SW med toliters diesel. Med 30.000 kroner i avgiftlette, blir den nye prisen 307.000 kroner. Og det skjer nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Setter press

- Hvor mye dette vil koste oss er vi ikke sikre på, medgir direktøren. Det vil jo avhenge av hvilket utslag dette gir på salget. Uansett mener vi det er verdt det.
Og Arne Lyslo Kristiansen er heller ikke det minste i tvile om at han setter press på konkurrentene nå. Det åpne spørsmålet er derfor hvor mange tilsvarende gode tilbud du vil møte de nærmeste ukene.

Her finner du mer Peugeot-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder