<B>MEN ER DET IKKE?</B>: Joda, den likner nok litt på noe du har sett før. Peugeot RCZ er ikke helt ulik Audi TT, men prisene er ganske så ulike. Foto: Peugeot
MEN ER DET IKKE?: Joda, den likner nok litt på noe du har sett før. Peugeot RCZ er ikke helt ulik Audi TT, men prisene er ganske så ulike. Foto: PeugeotVis mer

Peugeot RCZ er snart i butikkene

Her er de norske prisene.

Det er ikke mer enn et par måneder siden motorredaksjonen så vidt gikk glipp av Peugeot RCZ på den gigantiske bilmessa i Genève, og nå foreligger altså de norske prisene.

Den spenstige designbilen ble først presentert som konseptbil på Frankfurt-messa i 2007, og selv om mange slike konseptbiler ender sine dager i arkivert-mappa til et litt betutta designteam, ble RCZ én av bilene som slapp gjennom det kommersielle nåløyet året etter.

To år seinere er den altså allerede på vei ut i Peugeot-butikkene.

Fire motorvalg

RCZ vil etter hvert kunne leveres med fire ulike motortyper, der tre av modellene inneholder en 1.6-liters bensinmotor som yter 156 eller 200 hestekrefter avhengig av konfigurasjon, mens den fjerde, en toliters dieselmotor, har en ytelse på 163 hestekrefter.

Hvis du liker å måle hastigheter slik proffene gjør det vil den raskeste RCZ-modellen, 1.6 literen med 200HK, gjøre null til 100 km/t på 7,5 sekunder.

Foto: Peugeot
Foto: Peugeot
MEN ER DET IKKE?: Joda, den likner nok litt på noe du har sett før. Peugeot RCZ er ikke helt ulik Audi TT, men prisene er ganske så ulike. Foto: Peugeot
Foto: Peugeot
Foto: Peugeot
Foto: Peugeot
Foto: Peugeot
Foto: Peugeot
Foto: Peugeot
Foto: Peugeot

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

De tre andre modellene ligger på mellom åtte og 8,4 sekunder, så du vil ikke bli direkte latterliggjort hvis du velger en av de mer beskjedent spesifiserte motorene.

Her er prisene

Peugeot RCZ vil i Norge koste følgende:

  • RCZ 1.6 THP, 6-trinns manuell, 156 hestekrefter: 369.900 kroner
  • RCZ 2.0 HDI, 6-trinns manuell, 163 hestekrefter: 394.900 kroner
  • RCZ 1.6 THP, 6-trinns automat, 156 hestekrefter: 394.900 kroner
  • RCZ 1.6 THP, 6-trinns manuell, 200 hestekrefter: 469.900 kroner

De to første modellene er ifølge Peugeot Norge å finne i butikkene i løpet av juni, mens de to siste kommer i løpet av sommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og der var iPhone

En femte konfigurasjon vil dessuten slippes våren 2011. Den har adoptert det nesten i overkant moderne navnet HYbrid4 fra 3008-modellen (som du kan lese mer om her), og har, ikke overraskende, også adoptert samme hybridmotoren. Den består av en toliters dieselmotor på forhjulene som yter 163 hestekrefter, mens en el-motor med 37HK hjelper bakhjulene.

De observante vil etter å ha - bokstavelig talt - slått to og to sammen se at dette er en firehjulsdrevet modell. Prisen på denne modellen er foreløpig ikke klar.

Peugeot har også, som blant annet Rolls Royce, lansert en iPhone-applikasjon hvor du kan bla deg gjennom de ulike fargedraktene RCZ leveres i, for ikke å snakke om at du kan bruke akselerometeret på mobilen til å svinge på et virtuelt RCZ-ratt.

Du kan lese mer om Peugeot RCZ her.