Her er Peugeot Urban Crossover Concept på Peugeot-standen i Beijing. Er den forførende nok til å overbevise det stadig mer kresne kinesiske markedet, tro?
Her er Peugeot Urban Crossover Concept på Peugeot-standen i Beijing. Er den forførende nok til å overbevise det stadig mer kresne kinesiske markedet, tro?Vis mer

Peugeot med urban crossover

Den franske nykommeren presenterer seg for det kinesiske publikum med glimt i øyet.

Verdens befolkning øker, og den samler seg i stadig større antall i byene - prognoser viser at godt over fem milliarder mennesker vil bo i storbyområder i år 2050.

Allsidig

Dette er grunnlaget for Peugeots refleksjoner omkring bilenes rolle i bybildet i fremtiden. I dette tilfellet ikke en ren bybil, men en bil som skal ha allsidige bruksområder og passe like godt på åpen vei som inne i bygatene.

Derfor introduserer de nå denne SUV-aktige crossoveren i mega-byen Beijing. Hvorav også navnet på bilen, det ganske så prosaiske Peugeot Urban Crossover Concept.

Nordmann som sjefsdesigner for konseptbiler hos Peugeot. Her kan du se vårt intervju med Per Ivar Selvåg.

Internasjonalt

Her er Peugeot Urban Crossover Concept på Peugeot-standen i Beijing. Er den forførende nok til å overbevise det stadig mer kresne kinesiske markedet, tro?
Foto: Peugeot

Urban Crossover Concept kommer også til å bli vist for europeerne etterhvert; den vil introduseres på hjemmebane på bilutstillingen i Paris i høst. Tro mot bakgrunnsideen bak konseptet er bilen blitt utviklet av Peugeots internasjonale designteam i Paris, Shanghai og Sao Paulo, og de hevder de har skapt en ny type kjøretøy - noe vi må innrømme vi har litt problemer med å se med et overfladisk øyekast.


Forførende?

Peugeot Urban Crossover Concept er selvfølgelig kompakt, men uten å være noen miniputt; den er 414 centimeter lang og 174 centimeter bred. Så mye for det urbane. For øvrig er designen ifølge Peugeot ment å gi den en eventyrers stil, både frekk og forførende med både atletisk og raffinert, renskåren linjeføring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva er egentlig nytt?

For vår del ser vi en ganske klassisk kompakt SUV som riktignok har fått en temmelig oppfrisket design.

Peugeot introduserer for øvrig i disse dager nettopp en produksjonsklar crossover-SUV som er i temmelig nøyaktig samme gate. Det dreier seg om Peugeot 4008, som er basert på Mitsubishi ASX, akkurat som Citroën Aircross, som vi nylig har prøvekjørt.

Denne kompakte crossoveren har for øvrig en storebror, som ble født for et år siden, også den i Kina. Les her om sværingen Peugeot SXC Concept, vist i Shanghai i fjor.

Det er kineserne som skal forføres

Her tror vi det viktigste for Peugeot har vært å slå på stortromma overfor det kinesiske markedet, et marked som bare blir viktigere og viktigere for produsenten. Peugeot har for øvrig en stand på 1.400 kvadratmeter på bilutstillingen i Beijing, og viser frem 17 biler.

Den franske produsenten selger også en modell i Kina som vi ikke har fått se snurten av her i Norge, nemlig den kompakte mellomklassebilen 408.