Peugeot med svær familiefrakter

Den franske produsenten introduserer en ny, stor flerbruksbil til sitt modellutvalg. Internasjonalt har den fått navnet Expert Tepee; til Norge kommer den sannsynligvis som Expert. Punktum. ARTIKKELEN FORTSETTER UNDER ANNONSEN!

Peugeot med svær familiefrakter

Peugeot med svær familiefrakter

 1. Store bilder
Peugeot med svær familiefrakter


Familier som trenger ekstra mye plass - eller enkelte yrkesgrupper - vil se etter enda større og rommelige biler enn de største personbilene av flerbrukstypen som Chrysler Grand Voyager, Renault Grand Espace eller Ford S-Max/Galaxy. Denne store kategorien er i stor grad basert på varebiler og dens fremste eksponent er VW Caravelle/Multivan. Nå annonserer Peugeot sitt innlegg i debatten.

Mye vil ha mer

Peugeot Expert, som nå kommer i helt ny utførelse, har lenge vært kjent som varebil - en verdig konkurrent til VW Transporter og Ford Transit. Modellen har to søsken: Citroën Jumpy og Fiat Ducato. De tre er basert på samme plattform og settes sammen ved fabrikken SevelNord i nærheten av Valenciennes i Nord-Frankrike. (Ikke langt unna produseres en helt annen type bil: Toyota Yaris). Nye Expert kommer altså også som personbil i kategorien stor flerbruksbil. Nykommeren har ifølge Peugeot som målgruppe familier som ønsker en moderne bil med masse bagasjeplass og mulighet for flere sitteplasser.

Diger

Peugeot med svær familiefrakter


Og Expert er en stor bil. Høyden på 194 centimeter er på grensen for lave parkeringshus og ferger, men hjelper avgjort for plassutnyttelsen, desto mer som bilens bredde på hele 190 centimeter kombineres med en lengde på 481 centimeter ("kort" versjon) og 514 centimeter (lang versjon). Ifølge Peugeot kan den lange versjonen transportere, ikke bare opptil ni personer, men også deres bagasje - opp til 1.239 liter. Seteradene er plassert høyere opp jo lenger bak man kommer (såkalt "Theater Seating" - som i Land Rover Discovery eller Jeep Commander).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre diesel og en bensin

Modellutvalget for Norge er ikke bestemt ennå, men i utgangspunktet kan man velge mellom følgende motoriseringer for nye Peugeot Expert:

Diesel:

 • 1,6 HDi (diesel), 90 hk, 180 Nm.
 • 2,0 HDi, 120 hk, 300 Nm.
 • 2,0 HDi, 136 hk, 320 Nm, partikkelfilter.
 • Bensin:

 • 2,0, 140 hk, 180 Nm.
 • De to 2,0 HDi-motorene kommer med sekstrinns manuell girkasse, de to andre med femtrinns.

  Driftsøkonomi

  Peugeot med svær familiefrakter


  Peugeot fremhever at nye Expert personbil skal være spesielt økonomisk i drift. Serviceintervallene er på 30.000 kilometer mens drivstofforbrukete på dieselmotorene oppgis til mellom 0,72 og 0,74 liter per mil avhengig av motor. I forbifarten nevnes at bilens vekt er fra 1.722 kg (kort) og 1.754 kg (lang).

  Modellutvalg, utstyrsnivå og priser på Peugeot Expert vil være klare nærmere lanseringstidspunktet. Etter planen skal den nye flerbruksbilen introduseres i Norge i løpet av april neste år.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Peugeot-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder