Peugeot med sportslig kupé

Peugeot viser en spennende kupévariant av den nye kompaktklassebilen 308 og gir den tilnavnet RC Z.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Peugeot 308 har ikke engang rukket å komme på markedet før franskmennene leker med tanken om å lage en sportslig kupéutgave som for øvrig er til forveksling lik Audi TT i profil. Men detaljene er umiskjennelig Peugeot, ikke minst fronten som har et enda bredere glis enn vi er vant med fra denne kanten.

Regulering

Tannreguleringen er imidlertid på plass i form av en støtfanger som deler den digre grillen i to. Frontlyktene er i vanlig Peugeot-stil dratt langt oppover på fremskjermene og sidespeilene er plassert lavt som på 207 og vanlige 308.

Kløft

image: Peugeot med sportslig kupé

Peugeot med sportslig kupé

  1. Store bilder


Det er i grunn bakover at designen er mest spennende. Hekken er frekk, og selv om silhuetten er nærmest identisk med Audi TT, er kløften i taket og bakluken særegen og ikke minst krevende rent byggteknisk. Den voldsomme buen har ført til at man har måttet bytte ut glasset med polykarbon. Karbon har sammen med aluminium også vært benyttet andre steder i bilen for å holde vekten nede.

Lav vekt – friske ytelser

Og det må sies å være vellykket. Vektnåla stopper på lave 1.200 kilo. Sammen med en særdeles frisk 1,6-liters turbofirer på 218 hester og 280 newtonmeter gjør det at 308 RC Z klarer 0-100 på syv sekunder blank. Toppfarten er 235 kilometer i timen. Girkassen er for øvrig en helt nyutviklet manuell sekstrinnskasse. La oss håpe denne blir implementert i resten av Peugeots modellprogram.

Motoren er for øvrig den samme som sitter i 207 GT og RC, samt Mini Cooper S. At man nå har tatt såpass mye effekt ut av den lover i alle fall godt for en trolig kommende 308 RC.

Lite miljøuvennlig

image: Peugeot med sportslig kupé


Selv om ytelsene holder god GTI-standard, er forbrukstallene mer i småbilklassen med 0,67 liter liter per mil på blandet kjøring. Det gir et CO2-utslipp på 160 gram per kilometer.

Peugeot 308 RC Z skal vises på bilutstillingen i Frankfurt i september. Konseptbilens videre skjebne er uviss.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Peugeot-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder