Peugeot med elbil

Peugeot har tradisjon på elbiler og skal snart lansere en helt ny.

Peugeot er faktisk den bilprodusent i verden det er blitt solgt flest elbiler fra. Karosserimakeren og produsenten av spesialversjoner Heuliez produserte en el-versjon av 106 fra 1995 til 2003 i (i tillegg til el-versjoner av blant andre Citroën Saxo) - som det ruller en del av også her i Norge.

Miljøsatsning

Peugeot plukket ganske nylig tråden opp igjen og understreker at deres strategi i stor grad tar sikte på å utvikle merket i en stadig mer miljøvennlig retning. Per i dag er det allerede en av de produsentene som har lavest gjennomsnittlig CO2-utslipp på tvers av modellrekken. Det er ikke lenge siden vi fikk kjøre en besnærende familiebil fra Peugeot; 3008 HYbrid4 (sic), som med sin kombinasjon av diesel- og elektromotor gir imponerende ytelser kombinert med svært lavt forbruk og lave utslipp.

Les om vår prøvekjøring av dieselhybrid-familiebilen her!

Peugeot viser nå sin splitter nye elbil, iOn. Den skal stilles ut på bilmessen i Frankfurt.

Samarbeid med japanere

Spesifikasjonene - 64 hestekrefter, 180 newtonmeter, toppfart på 130 kilometer i timen og en rekkevidde på 130 kilometer - minner oss om en annen elbil vi har vært i kontakt med nylig, nemlig Mitsubishi i-MiEV. Det er ikke rart da det i praksis dreier seg om samme bil med noen merkespesifikke forskjeller. Her har de to partnerne bestemt seg for å utvide samarbeidet som har vist seg å utgjøre en "vinn/vinn"-situasjon for begge med SUV-plattformen til Mitsubishi Outlander som ble benyttet av PSA Peugeot Citroën til å få på markedet SUVene Citroën C-Crosser og Peugeot 4007.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og nå er det altså biler for nullutslippskjøring som gjeder. Bilen har fint plass til to voksne og to barn - samt noe bagasje. Den kjøres omtrent som en vanlig bil og vil oppleves som sprek i bytrafikken. (Se nederst lenke til prøvekjøringene våre av tvillingen Mitsubishi i-MiEV). Neste uke får vi aom sagt se Peugeot iOn på standen i Frankfurt, og sent i 2010 skal bilen være klar for markedet.

Les våre første erfaringer med Mitsubishi i-MiEV her.

Les om vår norske prøvekjøring av i-MiEV her.