Peugeot-konsept med smak av ny 307

Den store bilmessen i den franske hovedstaden nærmer seg, noe som innebærer at bilprodusentene må skynde seg å avsløre nye konsepter hvis de skal unngå å drukne i mengden.

Peugeot-konsept med smak av ny 307

Peugeot viser derfor allerede nå bilder av den nye konseptbilen Prometheus. Den franske bilfabrikanten har denne gangen hentet inspirasjon fra universet, for Prometheus-navnet tilhører også en av Saturns måner.

Selv om bilen ikke akkurat ser ut som et romskip, har den en svært moderne design. Fronten er lav og strømlinjeformet, og de langstrakte lyktene legger beslag på bilens hjørner. Frontruten har en unormalt skarp vinkel og varer og rekker til godt oppå taket. Under skiltet finner du et stort halvmåneformet luftinntak. Dette føyer seg godt inn Peugeots nye designspråk som begynte med 206, fortsatte med 607 og som neppe stanser med en ny 307.

Spesielle baklykter

Også bakruten er unormalt omfangsrik, men må konkurrere om oppmerksomheten med store skarpvinklede baklykter. Peugeot har byttet ut de velkjente lyspærene med moteriktige lysdioder.

Prometheus er kun utrustet med tre dører. Til gjengjeld er døren på førersiden en skyvedør. Denne er stor nok til at det skal gå an å entre både førersetet og de to baksetene. Og du slipper å bruke særlig mange kalorier når du skal inn og ut, for skyvedøren kan åpnes og lukkes ved hjelp av en elektromotor. Forsetepassasjeren må imidlertid nøye seg med en ordinær dør.

Underholdning i baksetet

Innvendig er bilen relativt ordinær, selv om baksetepassasjerene kan kose seg med DVD-spiller og to farveskjermer. Disse er integrert i forsetenes hodestøtter. Også føreren er tilgodesett med en skjerm. Denne er i moderne 16:9-format, og kan blant annet brukes til bilnavigering.

Artikkelen fortsetter under annonsen

307 i bakhodet

Peugeot-konsept med smak av ny 307

Vi tror ikke at konseptbilen Prometheus vil gå rett i produksjon og ende opp som den nye Peugeot 307. Men vi tror det er stor sannsynlighet for at Peugeot har hatt 307 i bakhodet da de utviklet konseptet. Derfor tror vi at vi vil finne mange elementer fra Prometheus i Peugeot 307, som skal lanseres allerede våren 2001.

Prometheus er 418 centimeter lang, og dermed bare 18 centimeter lengre enn dagens 306. Bilen er imidlertid relativt bred, og er med sine 191 centimeter 22 centimeter bredere enn 306.

Miljøvennlig partikkelfilter

Prometheus har en spesiell HDi-motor under panseret. Dieselmotoren er nemlig utrustet med et såkalt partikkelfilter. Dette silisiumkarbid-filteret er montert sammen med bilens katalysator, og klarer å stanse de ørsmå dieselpartiklene som vanligvis bidrar til lokal forurensing i byene. Du kan lese mer om hvordan partikkelfilteret fungerer her.