Peugeot klar med dieselhybrid

Peugeot har blitt viet mye oppmerksomhet for sitt arbeid med en dieselhybrid-utgave av den nye kompaktklassebilen 308. Nå er konseptbilen klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke alt for lenge siden vi sist skrev om denne bilen, men først nå slipper Peugeot bilder og fakta om hybriden som skal vises på Frankfurt-utstillingen om kort tid. Og selv om det foreløpig kun dreier seg om et konsept, er det trolig lite som skiller denne fra produksjonsvarianten som kommer på et litt senere tidspunkt.

Blant de gjerrigste

De tekniske dataene blir trolig også de samme og det betyr at Peugeot 308 Hybrid HDi, som er dens fulle navn, blir en av de aller gjerrigste bilene når det kommer til forbruk og utslipp.

Kjent dieselmotor

image: Peugeot klar med dieselhybrid

Peugeot klar med dieselhybrid

  1. Store bilder


Det mest spesielle ved denne bilen er at franskmennene har valgt å kombinere den opptil 31 hestekrefter sterke el-motoren med en dieselmotor. Sistnevnte er en gammel kjenning på 1,6 liter, 110 hestekrefter og 240 newtonmeter.

90 gram CO2

Resultatet blir at dieselhybriden skal klare seg med kun 0,34 liter per mil og 90 gram CO2 per kilometer. Svært lite, ikke minst med tanke på bilens egenvekt på voksne 1.500 kilo.

Ikke treg

Takket være en samlet effekt på 132 hestekrefter blir likevel ikke prestasjonene dårlige. 0-100 på 11 sekunder må sies å være godkjent.

Ordinær utvendig

image: Peugeot klar med dieselhybrid


Utseendemessig er bilen identisk med de normale utgavene av 308 med unntak av det spesielle fargevalget og påskriften på konseptbilen. Innvendig kan passasjerene følge med på hvordan el-motoren samarbeider med dieselmotoren på en liten skjerm.

Konseptbilen Peugeot 308 Hybrid HDi vises på bilutstillingen i Frankfurt som åpner 13. september. Produksjonsversjonen er ventet på markedet om et par år.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Peugeot-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder