Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Peugeot jobber med ny syvseter

Rett etter at Peugeot har sluppet bilder av nye 3008, viser det seg at en større utgave også er på vei.

3008 er basert på Peugeots kompaktklassebil 308. Den ekstra 0’en i navnet indikerer at den er blitt større, både i lengden og høyden. Men den har fortsatt bare fem sitteplasser. Disse spionbildene viser at Peugeot er i ferd med å utvikle et nytt alternativ for de som trenger opptil syv sitteplasser.

Mer om 3008 leser du her.

Mindre enn 807

Peugeot har allerede i dag 807, en stor flerbruksbil, men denne er både dyr, relativt gammel og vel stor for mange. Det er de mer kompakte syvseterne som har vært i vinden de siste årene. Blant disse er Volkswagen Touran, Renault Grand Scienic og Citroën Grand C4 Picasso.

Sistnevnte vil nok dele mange komponenter med bilen på bildene og sånn sett er det ikke overraskende at Peugeot velger å komme med en slik modell.

Skyvedører?

Den ekstra seteraden blir neppe veldig romslig, men stor nok til at barn trolig vil sitte greit. Hvorvidt syvseterversjonen av 3008 kommer med praktiske skyvedører, er litt usikkert. Vår bildeleverandør og kilde Automedia hevder i alle fall at den gjør det, men ut i fra bildene er det ikke lett å si. Taklinjen blir nok uansett litt høyere enn på vanlige 3008.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: AutomediaNavn?

Det er forresten ikke sikkert eller åpenbart hva slags navn Peugeot vil velge på syvseteren. Den blir ganske mye større enn 3008 og når seteantallet i tillegg stiger, kan det tenkes man velger et helt annet navn. Mer sannsynlig er det nok likevel at man vil lage en variasjon over 3008-betegnelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Motormessig vil man nok finne stort sett de samme kraftkildene som i vanlige 3008 og 308. Det vil si bensin- og dieselmotorer fra 110 til 163 hester.

2010

Når kommer så denne bilen? Det er ennå uvisst, men trolig om et års tid. Vanlige 3008 vises på Genève-utstillingen i mars og en annen produksjonsmodell, kupeen RC Z, skal vises på Frankfurt-utstillingen til høsten. Det er derfor lite trolig at Peugeot viser en ferdig modell på en av disse utstillingene. Men et konsept kommer nok om ikke så altfor lang tid, relativt snarlig etterfulgt av produksjonsvarianten, slik Peugeot gjorde med vanlige 3008.