Peugeot inn i SUV-klassen

Peugeot skal endelig debutere med en SUV. Det skjer i et samarbeid mellom Mitsubishi og PSA Peugeot Citroen.

4007 er den første SUV-modellen fra Peugeot, og den er en av trillingene sammen med Mitsubishi Outlander og Citroen C-Crosser.

4007-navnet er valgt med bakgrunn i at bilen plasserer seg i mellomklassen, som hos Peugeot er 4-serien. 00 indikerer at det ikke er en bil i den "normale" produktrekka. Den første 00-bilen var 1007. 7 indikerer at det er den syvende generasjon 4-serie.

4007 er 4,64 meter lang, 1,80 meter bred og 1,67 meter høy. Bagasjeromsvolumet er på det største 510 liter i femsetersversjon med baksetet i fremre posisjon. Med baksetet i bakre posisjon er volumet 463 liter. 4007 blir også levert som syvseter. Dekkene er i dimensjonen 225/55-18 og skal klare forsiktige terrengoppgaver. Hjul i størrelsen 215/70-16 kan leveres for de som vil ha mer terrengegenskaper. 4007 har selvsagt elektronisk stabilitetsprogram (ESP), som alle biler skal ha.

Peugeot inn i SUV-klassen

Peugeot inn i SUV-klassen

  1. Store bilder


Bilen leveres med en motor som kommer fra eget hus, en 2,2-liters firesylindret dieselmotor med 156 hestekrefter og 380 newtonmeter. Denne motoren er en variant av biturbo-motoren som nylig ble introdusert, men i 4007 har den bare én turbo. Sekstrinns manuell kasse følger også med.

Firehjulsdriften styres med et hjul mellom setene og en flerplatekløtsj på bakakselen sørger for at bakhjulene også trekker, men i utgangspunktet er bilen forhjulsdrevet. Første innstilling av firehjulsdriften er en automatfunksjon som fordeler krefter forover og bakover etter behov. Siste trinn på hjulet er en låsefunksjon som for eksempel ved lav fart gjør at trekkraft er låst i forholdet 50:50 mellom forhjul og bakhjul.

4007 kan leveres med et skikkelig gromt stereoanlegg. Vi vet det siden vi har testet det i Outlander. Største versjon har 650-watts forsterker, en rekke høytalere og stor basshøytaler i bagsjerommet. Dette anlegget leveres av Rockford Fosgate og høres godt! Med navigasjonssystem får man også selvsagt en stor skjerm, men også 10 gigabyte med lagringsplass for MP3.

Bilen kommer til Norge i desember.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Peugeot-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder