Peugeot 407 Coupé Prologue

Sin tradisjon tro forbereder Peugeot seg på lansering av en mellomklasse-kupé. Design i høysetet.

Peugeot 407 Coupé Prologue

Peugeot 407 Coupé Prologue

  1. 407 Prologue - store bilder
Peugeot 407 Coupé Prologue
Peugeot 407 Coupé Prologue


Peugeot har en lang tradisjon med å utvikle stilfulle kupé-varianter av sine mellomklassebiler. Det begynte allerede i 1936 med 402, men de fleste som er interesserte i dag vil huske senere biler, fra Peugeot 404 på 60-tallet via 504 Coupé til den alment anerkjente Pininfarina-designede 406-kupéen i 90-årene som blåste liv i tradisjonen igjen.

Iboende kupé-design

Så snart 407 ble lansert var det åpenbart at designen egnet seg til å tjene som basis for nok en vellykket kupé fra merket. Særlig den aggressive, hai-lignende fronten bar bud om det. Og her blir altså 407s tredje karrosserivariant, etter sedanversjonen og stasjonsvarianten, vist frem offentlig for første gang. Døm selv...

Dette er altså en show-bil, ment som en prolog før handlingen begynner for alvor om et års tid. Den er allikevel mer enn bare et hint om hvordan produksjonsmodellen vil bli. Design-teamet denne gangen har vært Peugeots egen designavdeling - Peugeot Design Center - og det er tydelig at de har lært håndverket. Den forrige kupéen, 406, som fortsatt ser svært så aktuell ut, ble tegnet av Pininfarina, tradisjonelt Ferraris designere.

Diesel og Tiptronic

Det er ganske originalt å presentere en kupé utstyrt med dieselmotor i utgangspunktet. Prologue har en V6 HDi motor koblet til en seks-trinns automatisk transmisjon med sekvensiell Tiptronic- styring. Motoren yter 204 hestekrefter og har et maksimalt dreiemoment på 440 Newtonmeter.

Sportslig utseende hører med: integrert hekkspoiler, doble forkrommede eksosrør og 19-toms lettmetallfelger understreker kupéens dynamiske ambisjoner. Hovedlysene har også på kupéen sjenerøse dimensjoner og er utstyrt med svingbare lykter. Tåkelys og tre side-"gjeller" øker frontens uttrykksfullhet.

407 Coupé Prologue er mer enn en stilstudie. I følge Peugeot skal det være et symbol dedikert fullt og helt til kjøreglede. Uansett: i salg kommer den nok ikke før til neste år.

  • Store bilder av Peugeot 407 Prologue
  • Vår første artikkel om 407-kupéen
  • Alle Genevè-nyhetene
  • Her finner du mer Peugeot-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder