Peugeot 406 får avløsning

Det er lenge siden 1995, da Peugeot 406 etterfulgte Peugeot 405. Om to år overtas stafettpinnen av Peugeot 407.

Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Peugeot 406 har altså vært på markedet i seks år. Og sammenlignet med sine slektninger 206, 307 og 607 fremstår 406 nå som relativt gammeldags. Dette har Peugeot bestemt seg for å gjøre noe med og arbeider derfor nå med en topp moderne og helt ny etterfølger - 407.

407 vil først bli vist frem for publikum under Frankfurt-messen i 2003. Men vår samarbeidspartner Automedia har allerede nå en teori om hvordan bilen vil bli seende ut.

607

Det bildene viser, er at 407 vil hente mange trekk fra storebror 607. Dette gjelder spesielt fronten, som domineres av store, vertikalt plasserte frontlykter. I likhet med storebror ser også 406 ut til å få et harmonisk og buet tak. Andre familielikheter er å finne i de markante beskyttelseslistene, som nærmest omkranser bilen og i baklytene, som snor seg rundt bilens hjørner.

Citroën C5

Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer

Du har kanskje lagt merke til at den nye 407-fronten også minner litt om Citroën C5? Det er imidlertid ikke den eneste forbindelsen mellom disse to bilene. Ifølge Automedia vil 407 hente både plattform, motorer og elektronikk fra C5. Dette har selvsagt sammenheng med at både Peugeot og Citroën inngår i PSA-gruppen.

Nye dieselmotorer

Dette betyr at også 407 vil bli tilgjengelig med PSA-gruppens nye dieselmotorer med 2,0 og 2,2 liter slagvolum. Disse er utrustet med partikkelfiltre som fjerner en stor andel av de skadelige partiklene som produseres av dieselmotorer.

Peugeot 406 er tilgjengelig som både sedan, stasjonsvogn og kupé. 407 vil i første omgang kun bli tilgjenglig som sedan og stasjonsvogn.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere Peugeot-nyheter
  • Her finner du våre Peugeot-tester