Foto: Autofil
Foto: AutofilVis mer

Peugeot 406 (2003)

Hvis Passat blir for kjedelig, og japansk er for traust, bor det kanskje en frankofil person inni deg. Vive la Peugeot 406!

Franske biler har sjeldent blitt storselgere her på berget. Unntaket er Peugeot 406 som sterkt bidro til at merket ble Norges tredje mest solgte for noen år tilbake. Som etterfølger av 405 ble den ikke levnet mye ære, men i 1996 kom 406 og den passet perfekt for nordmenn.

LES OGSÅ:

Finish og materialkvalitet var bedre og vi fikk en stor familiebil med høy komfort til gunstig pris. Nesten så det var blitt fransk fornuft. Det var et stort utvalg av bensinmotorer fra 1,8-liters bensin, via en turbomotor og helt opp til en tørst 3-liters V6. Diesel var Peugeot tidlig ute med og 406 var tilgjengelig med først en 1,9-liters diesel som i 1999 ble avløst av to common rail-motorer på 2 liter. Året etter ble den også forsiktig faceliftet, før 406 ble avløst av 407 i 2004.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Kjøremessig er det ingen tvil om at sportslighet kommer langt ned på prioriteringslista. Akselavstanden er lang og fokuset ligger tydeligere plassert på komfort. Støynivået er lavt og ujevnheter i underlaget svelges glatt unna. Men chassiset er også mykt og 406 foretrekker ikke en aktiv kjørestil. Dieselmotoren vi kjører fungerer svært bra for å være fra den tiden. Men den går litt fort tom og du savner tidvis litt mer kraft. Heldigvis er den nokså gjerrig på forbruket som i snitt er oppgitt til 0,58 l/mil. 0–100 km/t går på langsomme 13,4 sekunder og toppfarten er 175 km/t.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Interiør
Plassforholdene i kombinasjon med pris var nok avgjørende for at mange nye Peugeot-kunder falt for 406. Sitteputen i baksetet må riktignok vippes frem for å få flatt gulv når setene legges ned, men så sluker den da også 526/1721 liter mot Mitsubishiens 420/1400 liter. Setene er noe nedsittet og litt for myke etter vår smak. Interiøret generelt har tålt tidens tann ganske bra.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering
Peugeot 406 slo bra an som typisk firmabil. Noen gjorde drosje ut av den også, ellers så var det i hovedsak barnefamilier som trengte plass. I tillegg til sedan og stasjonsvogn, kom også 406 som en linjelekker coupé. Men den solgte magert mot en helt annen egosentrisk kundegruppe. 406 markerer kanskje skiftet for når Peugeot sluttet å være alt for sære og er fortsatt høyaktuell som familiebil for dem som trenger god plass til fornuftig pris. Noe for de som ikke vil betale like mye som de må ut med for en Avensis eller Passat.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Utvalget på bruktbilfronten er ikke på nivå med ovennevnte konkurrenter, men du finner snaut 300 biler å velge blant på finn.no. De billigste uten EU-godkjenning og mangelliste lang som et vondt år får du fra 10 000 kroner. De dyreste ligger på drøyt 100 000 kroner. Vi anbefaler at du snuser rundt 80 000 der du vil finne mange godt utstyrte stasjonsvogner, gjerne med dieselmotor.

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

Peugeot 406 (2003)

Stor og komfortabel

Noe rufsete kvalitet

Se alle våre tester