Peugeot 308 vises som dieselhybrid

Peugeots nye kompaktklassebil 308 skal presenteres på bilutstillingen i Frankfurt om kort tid. Samtidig blir en hybridversjon vist som konsept.

Peugeot 308 har vi behørig omtalt tidligere, og i disse artiklene har vi slått fast at en hybridversjon med en dieseldrevet forbrenningsmotor etter alt å dømme er på vei. Hybriddrift i denne klassen er ganske oppsiktsvekkende i seg selv, men Peugeot har enda et ess i ermet i drivstoffvalget. Per i dag finnes det nemlig ingen personbiler med kombinasjonen diesel- og el-motor.

Fordeler og ulemper

Fordelene med en slik løsning er åpenbare. Bare ved å kjøre på diesel i stedet for bensin vil man oppnå en forbruksreduksjon på i underkant av 30 prosent. Kombinert med en el-drevet hjelpemotor vil dette kunne gi rekordlave forbrukstall. Dessverre er det også en del ulemper knyttet til å koble en dieselmotor til en hybridpakke, først og fremst i form av vibrasjoner i forbindelse med oppstart og slukking av motor. Som kjent er det noe som skjer ofte i en hybridbil.

90 gram

Peugeot 308 vises som dieselhybrid

  1. Store bilder


Det er tyske Auto, Motor und Sport som altså melder at en slik løsning er klar til presentasjon allerede tidlig i høst på Frankfurt-utstillingen. En del detaljer fremkommer også. Dieselmotoren er den velkjente 1,6-literen på 110 hester og 240 newtonmeter. Med hjelp av en el-motor på 22 hestekrefter og opptil 130 newtonmeter skal den klare seg med 0,34 liter per mil på blandet kjøring. Det gir et CO2-utslipp på fattige 90 gram per kilometer.

Den ekstra kraften som el-motoren gir vil trolig mer enn kompensere for vekttillegget som den el-motoren og batteripakken medfører.

Om drøyt to år

Dieselhybriden er ennå ikke bekreftet å gå i produksjon fra offisielt hold, men det regnes av de fleste som ganske sikkert at det vil skje. Regn med at bilen kommer på markedet høsten 2009.

Kilde: Auto, Motor und Sport

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Peugeot-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder