Peugeot 308 vises som dieselhybrid

Peugeots nye kompaktklassebil 308 skal presenteres på bilutstillingen i Frankfurt om kort tid. Samtidig blir en hybridversjon vist som konsept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Peugeot 308 har vi behørig omtalt tidligere, og i disse artiklene har vi slått fast at en hybridversjon med en dieseldrevet forbrenningsmotor etter alt å dømme er på vei. Hybriddrift i denne klassen er ganske oppsiktsvekkende i seg selv, men Peugeot har enda et ess i ermet i drivstoffvalget. Per i dag finnes det nemlig ingen personbiler med kombinasjonen diesel- og el-motor.

Fordeler og ulemper

Fordelene med en slik løsning er åpenbare. Bare ved å kjøre på diesel i stedet for bensin vil man oppnå en forbruksreduksjon på i underkant av 30 prosent. Kombinert med en el-drevet hjelpemotor vil dette kunne gi rekordlave forbrukstall. Dessverre er det også en del ulemper knyttet til å koble en dieselmotor til en hybridpakke, først og fremst i form av vibrasjoner i forbindelse med oppstart og slukking av motor. Som kjent er det noe som skjer ofte i en hybridbil.

90 gram

image: Peugeot 308 vises som dieselhybrid

Peugeot 308 vises som dieselhybrid

  1. Store bilder


Det er tyske Auto, Motor und Sport som altså melder at en slik løsning er klar til presentasjon allerede tidlig i høst på Frankfurt-utstillingen. En del detaljer fremkommer også. Dieselmotoren er den velkjente 1,6-literen på 110 hester og 240 newtonmeter. Med hjelp av en el-motor på 22 hestekrefter og opptil 130 newtonmeter skal den klare seg med 0,34 liter per mil på blandet kjøring. Det gir et CO2-utslipp på fattige 90 gram per kilometer.

Den ekstra kraften som el-motoren gir vil trolig mer enn kompensere for vekttillegget som den el-motoren og batteripakken medfører.

Om drøyt to år

Dieselhybriden er ennå ikke bekreftet å gå i produksjon fra offisielt hold, men det regnes av de fleste som ganske sikkert at det vil skje. Regn med at bilen kommer på markedet høsten 2009.

Kilde: Auto, Motor und Sport

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Peugeot-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!