Peugeot 308 kommer snart

Peugeot gjør i disse dager ferdig sin kanskje viktigste modell. Kompaktklassebilen 308, etterfølgeren til 307, er inne i siste del av testfasen.

Selv om spionbildene viser en ganske kraftig maskert testbil (se store bilder), er det tydelig at det dreier seg om stasjonsvognutgaven av etterfølgeren til Peugeots smått aldrende Golf-konkurrent 307. Som 307 vil 308 tilbys både som vanlig kombi med tre og fem dører og som stasjonsvogn. I tillegg er det ventet en kabrioletversjon og en kompaktSUV for å konkurrere med Volkswagens kommende Tiguan. Per i dag har Peugeot ingen SUV på markedet, men 4007, en klasse større enn kompaktSUVen basert på 308, er presentert og like om hjørnet. Modellutvalget blir altså betydelig, noe som er nødvendig for å henge med i kampen om kundene. Erfaringene fra dagens 307 viser også at alle karosserivariantene har gjort suksess så det er ingen overraskelse at Peugeot følger opp denne linjen.

Turbo

Bildet er manipulert
Bildet er manipulert Vis mer

Peugeot 308 kommer snart

  1. Store bilder
Peugeot 308 kommer snart


Motorene vil stort sett være kjente fra i dag, men nye i 307/308. Den kritikerroste 2,2 liter store dieselmotoren med dobbeltturbo og 170 hestekrefter vil for eksempel bli tilgjengelig. Det blir også den nye bensindrevne 1,6-literen utviklet i samarbeid med BMW. Motoren kan leveres både med og uten i turbo og i flere effektvarianter opptil 175 hestekrefter.

Kombi først

Av alle karosserivarianter kommer den vanlige kombien først. Den er ventet å vokse om lag fire centimeter i lengden, men høyden blir trolig noe redusert for å gi et sportsligere inntrykk. Premieren er fremskyndet fra tidlig i 2008 til Frankfurt-utstillingen i september i år. 308 SW kommer noe senere, trolig i løpet av starten av 2008.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Peugeot-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder