Foto: Autofil
Foto: AutofilVis mer

Peugeot 206 CC (2003)

Skal du ha mest mulig ståltak-cabriolet for pengene, kommer du ikke utenom Peugeot 206 CC. En sjarmerende liten franskmann som kan bli din for en billig penge!

Peugeot 206 ble en hit fra første stund da den kom i 1998. To år senere ble modellsortimentet utvidet med en coupe-cabriolet. Altså en bil med ståltak som elektrisk foldes sammen og stues ned i bagasjerommet. Dette var noe helt nytt i denne prisklassen – og ble en umiddelbar suksess. Den imponerende operasjonen tar ikke mer enn 20 sekunder.

LES OGSÅ:

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Bilen ble kjapt et moteikon for trendy, unge mennesker. Peugeot har tradisjonelt vært flinke med kjøreegenskapene på sine småbiler. Det gjelder også for 206 CC. Franskmenn kan fjæring, og oppsettet er en fin balanse mellom sportslighet og komfort. Takket være den sterkt skrånende frontruta, blir det lite vindsus med taket nede, og man kan også sette opp vindskjermen bak setene. Da kan man cruise i 100 km/t uten at håret flagrer i vinden.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Interiør
De eksemplarene som ble solgt nye i Norge hadde alle sort interiør. Men i andre land hadde man flere valg, som du ser på bildene. ”Vårt” eksemplar er nemlig hentet fra Tyskland og der kunne 206 CC fås med rødt og sort interiør. Vi digger også instrumentene som er laget av selveste Jaeger. Baksetene er imidlertid kun laget for barn. Eller så kan du bruke dem til bagasje, for med taket nede minker bagasjevolumet fra 410 til 175 liter!

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering
206 CC ble først og fremst populær grunnet et vellykket design og gode egenskaper til bykjøring. Når den så kom i en coupe-cabriolet utgave, smeltet jentene like fort som de ville gjort om de hadde funnet en naken George Clooney i dusjen sin.

Prototypen på en ny kjøper av 206 CC er dermed en urban, trendy og selvsikker ung kvinne. Heldigvis er bildet litt mer nyansert. 206 CC er nemlig populær over hele landet, det finnes også menn som har falt for dens sjarm. Designet ser fortsatt bra ut, og man kan ikke unngå å bli sjarmert av denne franske krabaten. Kjører du en 206 CC, utstråler du livsglede og ungdommelig iver. Aller best kommer den til sin rett på en varm sommerdag i bygatene, eller parkert ved badestranda.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Dette er sommerbil med stor S! Det er også bra med 206 CC å velge i på bruktmarkedet. Vi har sett 2001-modeller ned i 70 000 kroner. For rundt 100 000 kroner får du en bra 2002-modell med den minste motoren på 1,6 liter. Det finnes også en 2-liters utgave og disse ligger litt høyere i pris. Det er de også verdt, siden de har 135 hester kontra 109 hester for 1,6-literen.

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

Peugeot 206 CC (2003)

Morsom og søt småbil med genial takløsning. God kvalitet og ditto kjøreegenskaper.

Kan bli litt for feminin for enkelte.

Se alle våre tester