Foto: Autofil
Foto: AutofilVis mer

Peugeot 106 Rallye (1996)

Dette er en svært autofil bil for kjennere. Nærmere gokart på veien skal du lete lenge etter. Og alt til en svært overkommelig pris!

R-a-l-l-y-e. I disse seks bokstavene ligger det utrolig mye kjøreglede. De kalde fakta er 1,6-liters motor, åtte ventiler og 103 gamper. Ikke spesielt imponerende, tenker du kanskje. Men det er ikke her hemmeligheten ligger… Skjult i dette lille hvite lynet er nemlig et utrolig aggressivt understell, en utrolig turtallsvillig motor og ei utrolig lav vekt på kun 865 kg. Slikt blir det moro av! Ved første blikk er det lett å se at dette ikke er bilen for Hvermannsen. Hvitt karosseri, hvite felger og hvite små sideskjørt.

LES OGSÅ:

Dette er for den sanne motor-entusiast, som ikke er opptatt av å ha en flashy bil. Men som i stedet vil blåse støv over BMW’en som sto og tøffa seg i lyskrysset… Peugeot’en stuper inn i svingene, biter seg fast – og spytter deg ut – klar for neste kurve. Nåla nærmer seg faretruende rødfeltet på turtallsskiva, men fra bilen er det fortsatt bare vellyd å høre…

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Interiør

Det er trangt som f… mellom pedalene, blåhvite sportsklokker på dashbordet og et sinnafarget interiør. Alt bidrar til at pulsen automatisk stiger. Ordet diskret er nok et av de siste vi ville valgt… Den har elektriske vinduer, CD-spiller og alarm. Og det er vel alt av utstyr verdt å nevne. Ikke så rart, nøkkelen til gleden i denne bilen handler om lav vekt!

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering

Råtassen finnes ikke i altfor mange eksemplarer i Norge, og de færreste er urørt. Den er stiv å kjøre, og egner seg ikke for lange koseturer. Dette er derimot en perfekt nummer to-bil for den autofile. Det er dessverre ikke topp kvalitet på alt, og bilen ruster. Gå for det mest urørte eksemplaret som finnes. Finner du ikke et, så vent. De dukker nok opp…

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

Peugeot 106 Rallye (1996)

Gokart til lavpris

Varierende kvalitet, ofte skrudd i hjel

Se alle våre tester