Penger å spare:Bli din egen bilimportør

For hver fjerde nye bil som selges i Norge, ruller en bruktimportert bil inn på norsk jord. Bruktimporten har hittil i år økt med nesten femti prosent i forhold til samme periode i fjor.

Publisert
Penger å spare:Bli din egen bilimportør

Interessen for bruktimport har vært varierende de siste årene, og var nede i en bølgedal i desember i fjor. Nå er imidlertid interessen stigende, og dyre tyske biler strømmer igjen inn i landet.

Det å importere en bil er ikke nødvendigvis noe lønnsomt prosjekt for en nybegynner. For det første må du regne med å bruke mye tid på planlegging og gjennomføring. For det andre må du ta med i beregningen at du kan bli lurt. Hvis du imidlertid gjør hjemmeleksen grundig, og gir deg selv den tiden du trenger, kan du i beste fall spare titusenvis av kroner på å kjøpe bil i Tyskland.

Sjekk prisleiet

Før du i det hele tatt tenker på å reise til kontinentet, bør du gjøre en rekke forberedelser. For det første bør du velge deg ut et fåtall bilmodeller. Dette for å gjøre det enklere å få oversikt over prisleiet. Deretter bør du sette deg inn i hva disse bilene koster i Norge. De norske bruktbilprisene finner du her. Det neste er å sjekke de tyske prisene. Du vil få et godt inntrykk av det tyske prisnivået på disse nettstedene: www.mobile.de, www.webauto.de og www.faircar.de.

Men minst like viktig er det å regne ut hvor mye den norske stat forlanger i avgifter. Du finner mer om engangsavgiften og tollavgiften her.

Få med en tysk-kyndig

Skal du handle bil i Tyskland, er det en stor fordel om du behersker tysk. Hvis tysk ikke er din sterke side, er det lurt å invitere med seg en tysk-kyndig venn på turen. De fleste seriøse forhandlere har imidlertid medarbeidere som behersker noe engelsk.

Betaling

Før du reiser bør du også tenke på hvordan du skal betale bilen. Du bør av sikkerhetshensyn ikke reise sydover med en haug tusenlapper. Hvis du likevel tar sjansen på å ta med deg kontanter, må du huske å tolldeklarere alt over 25.000 kroner ved utreise.

Tyske merkeforhandlere vil vanligvis akseptere kredittkort, men hvis du vil være helt sikker, kan gjøre en avtale om telegrafisk pengeoverføring med banken din. Når du har bestemt deg for hvilken bil du vil kjøpe, ringer du en kontaktperson i banken, som sporenstreks overfører beløpet til bilforhandleren.

Når disse forberedelsene er unnagjort, kan du reise ut i verden.

Relaterte artikler:

  • Bruktimportkalkulator
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer